”Hammarbys största försäljning någonsin”

Eguren såld till Spanien – nu kan Runström vara på väg hem

Foto: Magnus Wennman
Sebastian Eguren, här i Hammarbys tröja, har skrivit kontrakt med Villarreal – vilket betyder att Hammarby kan räkna med ett tillskott i kassan.
FOTBOLL

Sebastian Eguren storspelade i Villarreal under sin utlåning.

Nu köper den spanska toppklubben loss honom.

– Jag antar att det är Hammarbys största försäljning någonsin, säger Urban Rybrink, informationsansvarig i Hammarby, till TT.

I tisdags kväll fullbordades sagokapitlet om Sebastian Eguren, 27, som efter ett halvårs utlåning från Hammarby nu skrivit ett treårskontrakt med Villarrreal, som den här säsongen slutade tvåa bakom Real Madrid i La liga-fotbollen.

– Han har ju spelat otroligt bra, så det här kommer hur inte direkt som någon chock för oss, säger Urban Rybrink, som även han bekräftar övergången.

– Ja, det är klart, och klubben har ju gått ut med det på deras hemsida. Men vi väntar fortfarande på ett formellt besked, men det kommer nog när som helst.

För Hammarbys del betyder försäljningen av den landslagsmeriterade uruguayanske mittfältaren en fetare plånbok igen.

– Det ger oss en slant på banken, inget snack om det. Men hur mycket pengar vi får för försäljningen vill jag inte gå in på. Det får jag inte ens berätta, säger han.

TT: Nu har ni frigjort pengar. Kommer de att användas till att locka hem Björn Runström?

– Björn är alltid aktuell för Bajen och vi för en dialog, men vad pengarna kommer att användas till vet jag inte.

Urban Rybrink betonar hur viktigt det är för klubbens spelare att se att det verkligen går att gå från en allsvensk klubb till en i Europas toppskikt.

– Nu har vi sålt Eguren till Villarreal, Max von Schlebrügge till Anderlecht, Björn Runström till Fulham och Alexander Östlund till Feyenoord. Det ger ju våra spelare en otrolig inspiration. De ser att ingenting är omöjligt.