Fulham släpper Björn Runström

Hammarby inte hetaste spåret

Foto: Peter van den Berg
FOTBOLL

Det blir ingen fortsättning i Fulham för Björn Runström. Nu skulle det kunna bli Hammarby.

– Att hitta en lösning i ett annat land än Sverige är hetaste spåret, säger agenten Patrick Mörk till sportbladet.se.

Efter den magiska räddningen av Premier League-kontraktet har Roy Hodgson börjat bygga upp Fulham för kommande säsong. I engelsmannens planer ingår tydligen inte Björn Runström. I dag meddelade klubben på sin hemsida att man släpper svensken.

– Jag har faktiskt inte hört något från Fulham, men det är ju inte överraskande. Han fick ett kontrakt på två plus ett år. Nu sitter han i en bra sits, säger agenten Patrick Mörk.

Vill hitta rätt klubb

Det gäller dock att göra rätt val i det här läget. I Fulham har Runström aldrig fått chansen och tiden i tyska Kaiserslauten, dit han lånades ut från Fulham, blev inte vad han hade hoppats på.

– Vi trodde ju att Kaiserslauten skulle slåss för att gå upp. Istället blev det en kamp för att hänga kvar, säger Patrick Mörk.

Därför vill Mörk och Runström nu hitta rätt klubb. Att den klubben skulle vara Runströms gamla klubb Hammarby är dock inte särskilt troligt.

– Först ska vi se om det finns något intresse utomlands och sedan, även om det skulle vara så att Hammarby blev aktuellt, så ska det ändå lösas. Det ska förhandlas också så det är många turer som återstår, konstaterar Mörk.

Ingenting kommer dock att hända de närmaste tio dagarna eftersom Runström befinner sig på semester i Los Angeles.