Nu kan Bajen köpa Runström

Har fått in över tio miljoner till värvningar

Foto: FOTO: LASSE ALLARD
Björn Runström.
FOTBOLL

Hammarbys kapitaltillskottsmodell är verklighet.

Över tio miljoner kronor har nu kommit in.

Pengar som bland annat kan läggas på en värvning av Björn Runström.

– Vi är över den nivå som gör att det här blir av, bekräftar nye VD:n Michael­ Andersson.

Sportbladet har tidigare avslöjat Hammarbys planer. Modellen innebär att ett vinstandelsavtal tecknas mellan Hammarby Fotboll AB och den enskilda investeraren. Minsta teckningsbelopp är 100?000 kronor. De investerare som tecknar avtal får sedan ta del av nettovinsten på samtliga spelarförsäljningar Hammarby gör under en femårsperiod.

Deadline för att teckna sig är satt till sista maj och taket till 20 miljoner kronor. Målsättningen är att få in 15 miljoner och blir det under tio miljoner blåses projektet av.

– Nu har vi kommit över den nivå som gör att det här blir av. Det är mycket glädjande, avslöjar Bajens nye VD Michael Andersson för Sportbladet.

Och tillägger att det återstår några dagar till deadline:

– Ambitionen är att fylla korgen helt.

Tio miljoner för Eguren

Därmed kan Hammarby förstärka truppen ordentligt inför återstarten av allsvenskan.

Anfallaren Björn Runström finns högt upp på önskelistan.

– Det spekuleras i ett antal namn och rent generellt tittar vi alltid på spelare som spelat i Hammarby och som nu är ute i Europa. Men vi har inte kommit så långt att det går att säga något mer. Det är framför allt Lasse Eriksson och Tony Gustavsson som får diskutera vilka rekryteringar som behöver göras, säger Michael Andersson.

Hammarby får även in över tio miljoner för Sebastian Eguren, pengar som investerarna också får ta del av vinsten på. En stor del av summan är dock redan borta i Rami Shaaban-affären.

– Eguren ingår, men man ska veta om att vi gjort en stor investering i Rami Shaaban, säger Michael Andersson.