Hammarby lånar Olof Guterstam

FOTBOLL

Olof Guterstam återvänder till svensk fotboll efter en halv säsong i belgiska FC Bryssel.

Ny klubbadress blir Hammarby, som lånar spelaren från Brommapojkarna.

– Jag är jätteglad och det känns väldigt inspirerande.

Olof Guterstam.

Guterstam har spelat större delen av sin fotbollskarriär i Brommapojkarna, där han på 151 matcher gjort 46 mål. Fyra av målen kom i allsvenskan förra säsongen. Under vårsäsongen valde han spel i belgiska ligan för FC Bryssel, där det blev fyra mål på nio matcher.

– De erbjöd mig en förlängning, men jag tackade nej. När jag flyttade till Belgien längtade jag efter att komma bort från Stockholm, nu är det tvärtom. Därför är Hammarby perfekt. Jag har själv suttit på läktaren på Söderstadion, och även spelat en match där som motståndare. Och det kommer bli fint att ha den publiken i ryggen, säger Guterstam.

Vilka andra alternativ hade du?

– Det fanns ett visst intresse från Örebro, och jag hade även kunnat tänka mig att spela med Brommapojkarna i superettan. Men Hammarby var det alternativ som lockade mest, säger Guterstam.

Hammarbys fotbollschef Lasse Eriksson är också nöjd.

– Vi vet att han tillför allsvensk kvalitet. Det här är en lösning som passar oss bra eftersom vi vill ha in en spelare snabbt och med en hyfsad ekonomisk lösning så vi kan göra andra affärer också, säger Eriksson på klubbens hemsida.

Lånekontraktet gäller säsongen ut, men Hammarby har även option på att köpa loss Guterstam efter säsongen.

TT