Fredrik Söderström nära Hammarby

”Jag har inget att säga”

FOTBOLL

Fredrik Söderström, 35, kommer allt närmare en flytt till Hammarby. Enligt vad sportbladet.se erfar vill Hammarby ha mittfältaren.

– Vi får se vad som händer, men jag har inte hört något, säger Söderström själv.

Foto: Henrik Hansson
Fredrik Söderström.

Han tränade med Hammarby i en knapp vecka slutet av maj. Sedan har tiden gått och ingenting har hänt när det gäller Fredrik Söderström. Den rutinerade mittfältaren tycks nu dock vara nära en flytt till Stockholmsklubben. Enligt vad sportbladet.se erfar vill Hammarby ha Söderström.

Kan gå billigt

I dagsläget tillhör Fredrik Söderström spanska FC Cordoba från vilka han har varit utlånad till UD Lanzarote i spanska tredjedivisionen, men han har en klausul i kontraktet som gör att han kan gå för en mindre summa.

– Jag tror i och för sig inte att det skulle vara några problem för klubbarna att komma överens om det var så, säger han.

Söderström är dock försiktig i sina uttalanden och säger att det enda han vet är att han har två år kvar på kontraktet med sin spanska klubb.

– Vi får se vad som händer. Jag har inte hört någonting, men sådant där kan ju gå snabbt inom fotbollen.

Du känner inte att det är dags att gå till allsvenskan efter alla år av spekulationer?

– Ha ha, ja det har varit i tolv år nu känns det som. Varje sommar och nästan varje vinter. Hammarby är ju helt klart en intressant klubb, men jag vet som sagt ingenting.

Fredrik Söderström har flera gånger kopplats samman med allsvenska klubbar. Bland annat IFK Göteborg och AIK. Nu kan det bli av för den förre Brage-spelaren.