Bajens i målkris

Men Davies jämför laget med Manchester United

FOTBOLL

Charlie Davies talar om säsongens bästa insats och att laget spelar som Manchester United.

Siffrorna berättar något dystrare: Hammarby har inte gjort mål på 427 allsvenska minuter.

–?Vi har bara otur, säger Davies.

Charlie Davies jämförde Hammarbys spel med Manchester Uniteds. Men några mål blev det inte.

I torsdags föll Paulinho på sin axel och smärtorna fick honom att stå över mot Göteborg. I brassens frånvaro växte Charlie Davies.

På säsongens inledande åtta matcher sköt amerikanen mindre än ett skott per match. Första halvlek mot Göteborg sköt han åtta.

– Jag tycker att det här var min bästa match för året. Jag var farlig hela tiden, höll i bollen, skapade kontringar. Synd bara att jag missade mina chanser, säger han.

”Dominerade över Göteborg”

Varför gör du inte mål?

–_I dag hade jag ren otur. Jag hade en bra chans när jag försökte skruva den i bortre, men den gick på målvakten.

Vad gör laget för fel?

– Tidigare har det varit för många långbollar, det är inte vår stil. Men i dag dominerade vi över Göteborg. Vi ville spela som Manchester United och det gjorde vi. Deras första halvlek mot Barcelona med press-press-press försöker vi kopiera och det lyckades vi med i dag.

Sämst i allsvenskan

Mot Helsingborg skickade Petter Andersson in en högervrist från 25 meter. Sedan dess har Hammarby spelat nio halvlekar i allsvenskan utan att göra mål. Det är givetvis sämst i allsvenskan, men Hammarbytränaren Tony Gustavsson vill inte tala om anfallskris.

– Om man ser till de allsvenska matcherna har vi inte gjort mål på ett tag. Men vi gjorde ändå sex mål i svenska cupen, man får inte utesluta den matchen, säger han.

Gör ni något taktiskt fel?

– Det är ofta tillfälligheter, vi skapar faktiskt mer avslutslägen i dag än vi gjorde mot Gif Sundsvall och då gjorde vi fem mål. Ibland vill allt gå in och ibland vill det inte gå in. Kristoffer Bergström