Hammarby går mot strömmen – gör en miljonvinst

FOTBOLL

AIK och Djurgården blöder.

Men när Hammarby i går presenterade sin årsredovisning för 2008 kunde klubben visa upp ett positivt resultat på 3,6 miljoner före skatt.

Hammarby – en bra affär.

Minskade publik- och sponsorintäkter har slagit hårt mot Stockholmsklubbarna. AIK gjorde 2008 ett negativt resultat på hela 15,6 miljoner medan Djurgården backade 13 miljoner.

I Hammarby ser det ljusare ut. När bokslutet presenterades för klubbens medlemmar på årsmötet i går kunde bolaget visa upp ett positivt resultat på 3,6 miljoner före skatt.

Det framgick också att Hammarbys transferutgifter för 2008 uppgick till 8,9 miljoner kronor.

Marginellt tapp

Personalkostnaderna ökade från 47 miljoner 2007 till 52 miljoner 2008, men den ökningen rymdes bevisligen i klubbens budget.

När det gäller säsongskortsförsäljningen backade klubbens intäkter med 200 000 kronor från 2007 till 2008, ett tapp som får klassas som marginellt med tanke på att intäkterna totalt landade på 5,3 miljoner kronor.

FAKTA

FOTBOLL Liverpools tränare Rafael Benitez tycker inte att han och laget får tillräckligt erkännande för sina framgångar i Champions League.

– Det som sagts om våra prestationer har inte varit så positivt som det borde. Vi förtjänar kanske bättre erkänsla för våra framgångar i Europa, sa han i går.