Har gjort hälften av målen på frispark – ingår i spelsystemet

FOTBOLL

Hammarby har haft problem med målskyttet i träningsmatcherna.

Men nu har laget hittat ett hemligt vapen.

– Det blir väldigt mycket frisparkar, säger ”Lolo” Chanko.

Foto: Foto: LASSE ALLARD
Frisparksspecialisten ”Lolo” Chanko ska träna ännu mer nu, säger han.

Hammarby har gjort sex mål under sina träningsmatcher på försäsongen. Hälften av dem har kommit på frispark. Något som inte är en slump.

– Vi spelar den typen av fotboll där vi får många frisparkar och så har vi två otroligt bra frisparksskyttar i Lolo (Chanko) och Fredrik (Söderström), säger tränare Tony Gustafsson.

Fredrik Söderström har stått för ett av frisparksmålen under försäsongen och ”Lolo” Chanko för de två andra. Det senaste kom i går i träningsmatchen mot Gefle.

Frisparkar viktigt

– Det är viktigt att få två-tre frisparkar per match, det blir mycket roligare då. Jag hoppas att det kommer att bli fler den här säsongen med det spelsystemet vi spelar, säger Chanko.

Hammarby gjorde en dålig första halvlek mot Gefle på Valhalla IP, men i den 41:a minuten kom frisparksläget precis utanför straffområdet. Chanko klev fram och skruvade bollen runt muren och in bakom Mattias Hugosson i Geflemålet. ”Lolo” Chankos andra frisparksmål på lika många matcher.

Vad är hemligheten?

– Det finns ingen hemlighet. Jag har inte tränat så mycket på dem nu men det kommer att bli mycket på träningslägret och ännu mer framöver.

Ska bli farligare

Så frisparkarna är ert vapen i Allsvenskan 2009?

– Ja, vi hoppas på det.

Hammarby vann matchen mot Gefle med 1–0. Och nu väntar alltså ett träningsläger på Cypern för laget.

Där ska ”Lolo” Chankos frisparkar bli ännu farligare.