Eguren klar för Villarreal i natt

Miljonutlåningen av Eguren ska få Shaaban till Bajen

Foto: CAROLINA BYRMO
Sebastian Eguren.
FOTBOLL

Sebastian Eguren, 27, lånas ut till spanska topplaget Villarreal för omkring tre miljoner kronor.

En affär som tar Rami Shaaban till Bajen.

– Det blir en del av det, säger en källa inom Hammarby.

Uppgifterna bekräftades sent i går kväll av båda klubbarnas hemsidor: Eguren försvinner på lån i fem månader och utöver det finns en option på ett köp.

Det finns dock ekonomi redan i utlåningen, enligt uppgifter till Sportbladet på ”ett par tre miljoner”. Pengar som nu kommer att läggas på att lösa landslagsmålvakten Rami Shaaban, 32, från norska Fredrikstad.

Kontraktet klart

Tvärtemot vad Fredrik-stad konsekvent hävdat – ”inga kontakter sedan före jul” – har det pågått förhandlingar mellan klubbarna kontinuerligt och en affär kan bli klar mot slutet av denna veckan, erfar Sportbladet.

Sedan tidigare är Rami och Hammarby överens om det personliga kontraktet på fyra år.

Hammarby har ett starkt mittfält och enligt informationschefen Urban Rybrink hade klubben en förberedelse på att Eguren kunde komma att försvinna.

– Vårt mittfält är mycket starkt och vi har sett indikationer på att vi skulle kunna göra en sådan här affär. Vi gjorde klart med Claudio Dadomo tidigare och vi har mycket bra centrala mittfältare i truppen, säger Rybrink.

”Hoppas på Shaaban”

Lika väl beställt är det inte alltså på målvaktssidan.

Är det här affären som tar Rami Shaaban till Hammarby?

– Det får vi se, det ger pengar in. Men samtidigt är det två olika affärer och Eguren är trots allt bara ett lån, det handlar inte om så stora pengar.

Shaaban klar innan veckan är slut?

– Det är ju vad jag som informationschef hoppas på men jag vet faktiskt inte, säger Urban Rybrink.

För Sebastian Eguren är utlåningen en drömchans. Villarreal ligger trea i spanska högstaligan, sex poäng bakom tvåan Barcelona.

FAKTA

Sebastian Eguren

Född: 1981i Montevideo, Uruguay. Position: Mittfältare. Landskamper: 17 (för Uruguay). Klubbar: Montevideo Wanderers, Nacional, Rosenborg, Hammarby, Villareal (lån).

Villarreal Club de Fútbol SAD

Smeknamn: El submarino amarillo. Grundad: 1923. Hemmaarena: El Madrigal. Kapacitet: 23 000. Tränare: Manuel Pellegrini. Stjärnor: Joan Capdevila, Robert Pires, Jon Dahl Tomasson, Nihat Kahveci. Meriter: Semifinal i Champions League 2006, semifinal Uefa-cupen 2005.