”Det är helt sjukt”

Jan Tauer jublar över beslutet: ”Tony är symbolen för Bajen”

FOTBOLL

GÖTEBORG. Hammarby sparkar Tony Gustavsson.

Då jublar bottenkonkurrenten Djurgården.

– Helt sjukt. Jag trodde inte att sådant kunde hända. Tony är symbolen för Bajen, säger Jan Tauer.

Foto: BILDBYRÅN
JUBEL I MOTSTÅNDARLÄGRET När bottenkonkurrenten Hammarby valde att sparka sin tränare blev Djurgårdens Jan Tauer chockad. Men också glad. ”Jag trodde inte att sådant kunde hända”.

Den tyske vänsterbacken tillhörde återigen Djurgårdens bästa spelare i bortamötet med Gais. Tauer spelade fram Daniel Sjölund som vräkte upp bollen i krysset från nära håll – Dif:s första mål sedan 26 juli. Det betydde 1–1 som blev slutresultatet.

Viktig poäng

Poängen var viktig för båda lagen eftersom jumbon Öis samtidigt vann mot Brommapojkarna och nu är hela sex lag indragna i bottenstriden.

– Men jag tror att vi kommer fixa det, säger Jan Tauer. Vi började spelade fin fotboll efter 20 minuter. I början av matchen syntes det att vi har spelare som inte är riktigt vana vid den här situationen, de tappade boll och blev nervösa.

Hammarby har sparkat sin tränare – ska Djurgården göra något liknande?

– Absolut inte. Det är inte tränarens fel. De har väl mer problem än vad vi har. Vi har hjärta i laget, kanske saknas det i Hammarby.

Jan Tauer hävdar att han blev chockad när han såg nyheten om Tony Gustavsson.

– Helt sjukt. Jag trodde inte att sådant kunde hända. Tony är symbolen för Bajen.

Vad menar du?

– Om man tänker på Hammarby tänker man alltid på Tony Gustavsson först. Det känns konstigt att han inte är där längre.

Är du ironisk nu eller?

– Nej nej, det är sant. Jag hoppas att det kommer något dåligt av det här. Att de åker ut. Så att inte vi åker ut, säger Jan Tauer.

Sällan positivt

Difs tränare Andrée Jeglertz menar att sena förändringar på tränarsidan sällan leder till något positivt.

– Jag har svårt att tro att någon annan ska förändra det man har byggt upp under en hel säsong. Det brukar oftast inte vara någon bra lösning, säger Andrée Jeglertz som själv inte är orolig över att råka ut för en liknande behandling som kollegan Gustavsson.

– Jag har inte fått några sådana signaler, säger han.

FAKTA

RISK ATT ÅKA UR

Halmstad – 10 procent

?Bäst utgångsläge av de sämsta lagen. Har flest poäng och möter fyra bottenkollegor. I princip allt i egna händer.

Brommap. – 20 procent

Får en jobbig inledning när allsvenskan återstartar. Helsingborg borta, Djurgården hemma, Elfsborg borta. Efter det kan BP läge vara betydligt sämre.

Gais – 20 procent

Har en positiv trend. Seger mot Helsingborg och värda tre poäng i går mot Djurgården. Gais har kapaciteten men bara ett poäng ner till kvalplatsen.

Hammarby – 40 procent

Får tränarbytet – Tony Gustavsson ut, Thom Åhlund in – önskad effekt? Det är den stora frågan för Hammarby som ligger på kvalplats till superettan.

Djurgården – 50 procent

Utsatt läge – men Djurgården har fem hemmamatcher kvar och på Stadion har de trots allt tagit 14 poäng; starkaste hemmalaget av de sex i botten.

Örgryte – 60 procent

Sämst läge och ska dessutom möta Kalmar, Helsingborg, AIK och Elfsborg. Ser tufft ut för Öis trots den viktiga vinsten mot Brommapojkarna i går.

ARTIKELN HANDLAR OM