Christian Traoré: ”Fått upprättelse”

Bajen-stjärnan frias på alla åtalspunkter av tingsrätten

FOTBOLL

Hammarbys Christian Traoré stod åtalad för misshandel, våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd. Men i dag friades han på alla punkter av Stockholms tingsrätt.

– Jag har fått upprättelse, visst känns det riktigt skönt, säger Traoré till Sportbladet.

Hammarbys Christian Traoré.

Anledningen till att Christian Traoré frias av Stockholms tingsrätt på samtliga tre åtalspunkter är att åklagaren inte har kunnat framställa tillräckligt bra bevis för tingsrätten. Målsägarens uppgifter har helt enkelt inte kunnat verifieras.

Christian Traoré: ”Det här känns väldigt bra”

Under rättsprocessens gång har Christian Traorés namn och bild publicerats i olika publikationer. Nu menar han att lättnaden och upprättelsen efter tingsrättens friande dom är stor.

– Visst känns detta mycket bra. Det är ett skönt beslut. Jag vill höra efter med Hammarby först innan jag ger fler kommentarer.

Dock en lättnad att tingsrätten kom fram till att du är oskyldig?

– Självklart, det handlar om upprättelse.

Den omtalade händelsen utspelade sig under en lagfest i november. Platsen var en nattklubb i Stockholm. Sedan går Christian Traorés och dörrvakternas versioner av vad som hände isär. Dörrvakterna menar att Traoré misshandlade dem båda, medan Hammarbyspelaren menar att han oprovocerat brottades ner. Tingsrätten valde alltså under onsdagen att gå på Traorés linje.