Mardrömsstart för Thom Åhlund

Kim Olsen nickade in matchens enda mål

FOTBOLL

Det osade av nytt hopp kring Söderstadion inför Thom Åhlunds debut som Hammarbytränare i söndagens match mot Örebro.

Men hoppet byttes till desperation när Kim Olsen nickade in matchens enda mål i den 71:a minuten.

– Vi måste bli mer bestämda. Annars kommer vi inte att greja det här, säger Thom Åhlund.

Foto: MATS STRAND
Thom Åhlund, tränare i Hammarby.

9475 personer trotsade regnet för att se Thom Åhlund nya, offensivare Hammarby. Försvararen Christian Traoré på mittfältet och ett högt, pressande, försvarsspel var två av förändringarna som Åhlund bjöd på.

Men offensiven till trots så fick Hammarby återigen lunka hem poänglösa. Kim Olsen satte matchens enda mål i den 71:e minuten med en språngnick, efter inspel från Nordin Gerzic.

– Jag är besviken över resultatet och framförallt andra halvlek. Vi faller igenom och låter de komma i omställningar, säger Åhlund till PPV.

”Vi har möjligheter”

Efter målet blev desperationen total i hemmalaget som lyfte upp allt fler spelare i offensiven. Det gav en gyllene kvitteringschans i den 75:e minuten, eller snarare tre.

Tre hörnor efter varandra gav både Rafael och Traoré chansen att kvittera. Men Alvbåge räddade brassens skott och Traoré satte sitt avslut högt upp på läktaren.

– Vi har möjligheter att komma till lägen och avslut men är alldeles för obeslutsamma i och kring boxen, säger Åhlund.

Offensiven öppnade också luckor bakåt. Kim Olsen kom helt fri och skulle bara sätta sitt andra mål. Men dansken missade bollen helt och just oförmågan att göra mål var det som präglade båda lagen denna afton.

”Ska inte lägga oss ner och dö”

Skillnaden var att Örebro satte en boll och Djurgården har nu chansen att gå upp på samma poäng som Hammarby vid seger i morgondagens match mot Malmö FF.

En riktigt tung start för Thom Åhlund som talade mycket om just ineffektiviteten efter matchen.

– Modet fanns där men det som saknades, och som vi pratat om, är att våga ta första läget och inte leta efter lägen som är bättre. Vi letar fortfarande efter andra lägen och då försvinner chansen oftast.

– Men vi ska inte lägga oss ner och dö för det här. Vi ska bygga vidare på det vi pratat om och förhoppningsvis bli mycket mer bestämda i avslutslägen. Det måste vi, gör vi inga mål så kommer vi inte att greja det här.