”Full fart framåt”

Shaabans recept för att stoppa Blåvitt

Foto: Magnus Sandberg
Rami Shaabans Hammarby har på elva matcher på bortaplan bara mäktat med fem mål framåt.
FOTBOLL

IFK Göteborg spottar in mål hemma på Gamla Ullevi.

Men Rami Shaaban har sitt eget recept för att stoppa Blåvitt i dag, full fart framåt.

– Det gäller att chocka dem. Kanske få ett billigt mål snabbt och få dem ur rytmen, säger Shaaban.

Det första Thom Åhlund gjorde som ny Hammarbytränare var att ta tag i anfallsspelet. Det har gått över en månad sedan Hammarby gjorde mål senast i allsvenskan. Men i dag är försvarsspelet minst lika viktigt när Bajen ställs mot allsvenskans starkaste hemmalag, och det vassaste anfallsspelet. Både Thom Åhlund och Rami Shaaban är imponerade av göteborgarna.

”Bra scoutat”

– Hysén har haft en bra säsong och gjort jättemycket. Sedan har de lyckats bra med ersättarna. Hannes Stiller gör mål och levererar direkt när han kommer in, det är bra scoutat helt enkelt, säger Åhlund.

– De har ett bra flyt och har lyckats väldigt bra på hemmaplan. Tobias Hysén har gått väldigt bra, säger Shaaban.

Ungt lag

Hur ska ni stå emot deras anfall?

– Kanske få ett billigt mål snabbt och få dem ur rytmen. Med tanke på att de kanske inte har det äldsta laget är det kanske där vi har vår chans, säger Shaaban.

På träningen i går fokuserades det ändå mest på fasta situationer.

Andreas Dahl stod och nötte både hörnor och frisparkar. Förhoppningen är att trion Igor Armas, Nathan Paulse och Patrik Gerrbrand ska kunna få in bollen i mål i dag.

– Vi har slagit bra hörnor och bra frisparkar hela året men när vi har kommit dit har vi lyckats hitta en målvakt hela tiden. Det är inte våra fasta det har varit fel på utan precisionen, säger Åhlund.