”Det är inte bara otur”

Ödesmatch – då sätter Johansson press på anfallarna: ”Har lägen”

Hammarbys anfallare har i år bidragit med sammanlagt tre mål. Förutom Nathan Paulse, Rafael och Freddy Söderberg har Linus Hallenius spelat tre matcher – utan att göra mål.
FOTBOLL

Inte ett enda mål sedan 15 augusti.

Hammarbys anfallare bidrar inte med mycket för tillfället. Nu börjar medspelarna tröttna.

– Man kan inte bara säga att det är otur. Vi har bra lägen också. Titta på (Tobias) Hysén. Han har två chanser mot oss och gör två mål, säger Emil Johansson.

Foto: Foto: BILDBYRÅN
Johansson är missnöjd med målskyttet

Charlie Davies gjorde fyra mål under våren, sedan tog han sitt pick och pack och flyttade till Frankrike. Och rollen som målskytt verkar oändligt svår att fylla.

”Får kriga på”

Nyförvärvet Andreas Dahl har gjort två mål, ett på frispark och ett på straff. Emil Johansson har också gjort två mål i år.

I övrigt har ingen spelare gjort mer än ett.

– Jag vet inte hur många mål anfallarna gjort var. Men de får kriga på som resten av oss i laget, säger vänsterbacken Emil Johansson.

Vad beror måltorkan på tror du?

– Jag vet inte. På träningarna blir det alltid mycket mål. Det är väl otur och oskicklighet. Eller, man kan inte bara säga att det är otur. Vi har bra lägen också.

Två avstängningar

Hur bra eller dåliga är ni egentligen?

– Kollar vi på truppen är vi inte så bra som vår målsättning var inför serien. Men vi är inte så dåliga som tabellen visar heller. Vi är ett mittenlag tycker jag.

I söndags mot IFK Göteborg blev Andreas Dahl utvisad. Och kollegan på innermittfältet, Christian Traoré, drog på sig ett gult kort och är också avstängd i kväll.

– Det är två riktigt bra spelare. Traoré har varit grym som defensiv mittfältare och Dahl är riktigt viktig. Men de som går in får göra sitt jobb, säger Emil Johansson.

FAKTA

HAMMARBYS FEM SENASTE

15/8 Elfsborg (h) 2–3

24/8 Gefle (b) 0–1

30/8 Kalmar (b) 0–3

13/9 Örebro (h) 0–1

20/9 Göteborg (b) 0–2

SÅ MÅNGA MÅL HAR ANFALLARNA MÄKTAT MED:

RAFAEL MAGALHAES

8 matcher/1 mål

FREDDY SÖDERBERG

19 matcher/1 mål

NATHAN PAULSE

16 matcher/1 mål

ARTIKELN HANDLAR OM