Nya skandalscener på Söderstadion

Fansen försökte storma planen – Hammarby föll igen

FOTBOLL

Hammarbys kris är total.

I kväll – vid ställningen 0–2 mot Gais – bröt domaren matchen då Hammarbyfans eldade på läktaren och försökte storma planen.

– Så jävla tråkigt när det händer. Jag har varit med om det här några gånger och är lika kritisk varje gång, säger Hammarbys tränare Thom Åhlund luttrat till TT.

Matchen återupptogs och Hammarby inkasserade en ny förlust, 1–2.

Hammarby kom till mötet på Söderstadion med fyra mållösa matcher i ryggen och laget är inte i harmoni för tillfället.

Efter en darrig inledning kom baklängesmålet som på beställning i den 36:e minuten.

Gais lagkapten Fredrik Lundgren nådde högre än Nathan Paulse på en hörna och nickade in 1–0 för gästerna på en intränad variant.

– Vi får inte tappa tron på det vi ska göra. Vi måste behålla kylan och följa vår spelplan och inte hamna i panik, sa Hammarbys Fredrik Söderström till ppv i pausen.

– Vi måste titta på var bollen är någonstans och inte vända bort ansiktet. Alla ska vara med på allting och inte springa och titta på annat...

Kaos på läktarna

Men efter paus lyckades inte Hammarby pressa in något kvitteringsmål – och med en kvart kvar utbröt fullt tumult.

Gais tilldelades en straff efter att Igor Armas fällt Pär Ericsson och när Wanderson Do Carmo sköt 2–0 på den efterföljande straffen tappade Hammarbyklacken fattningen. Mängder av bengaliska eldar och fyrverkeripjäser tändes, kravallutrustad polis var snabbt inne på planen framför läktaren och domaren Martin Hansson, Holmsjö, beordrade genast alla spelare att bege sig till omklädningsrummen.

Delar av fansen på motsatta sidan försökte dessutom ta sig upp på sektionen där styrelsen sitter och skanderade: ”Avgå styrelsen!”.

Stämningen var rejält hätsk – men efter drygt tio minuters avbrott valde man att återuppta matchen.

”Uppförsbacke”

– Polis och all Hammarbys personal har lugnat ner det hela och med lite andrum återupptar vi matchen, sa matchdelegaten Lars Wilhelmsson till ppv.

Hammarby satte in en våldsam slutforcering och i 88:e minuten pressade Patrik Gerrbrand in en reducering. Men närmare än så kom inte Hammarby och laget har inte vunnit sedan derbyt mot Djurgården den 9 augusti.

Nye tränaren Thom Åhlund har inlett med tre raka förluster.

– Det känns som de flesta matcherna på sistone, vi räcker inte till. Vi startade bra, men åkte på ett skitmål i arslet och fick jobba i uppförsbacke, säger Patrik Gerrbrand till ppv efter matchen.

– Det är inte bara otur, men det sitter i huvudet på många. Vi måste fortsätta slita.

FAKTA

HAMMARBYS SEX RAKA FÖRLUSTER

15/8 Elfsborg (h) 2–3

24/8 Gefle (b) 0–1

30/8 Kalmar (b) 0–3

13/9 Örebro (h) 0–1

20/9 Göteborg (b) 0–2

23/9 Gais (h) 1–2

ARTIKELN HANDLAR OM