Bajens vd: Fansen skadar klubben

”...finns en risk att folk tappar skallen”

FOTBOLL

Hammarby är på väg ur allsvenskan. Styrelsen hotas av uppretade supportrar. Och ekonomin är fortfarande kraftigt ansträngd. Vd:n Michael Andersson ger nu sin syn på saken i en lång DN-intervju.

– Vi kan konstatera att det viktigaste för oss är att rädda elitlicensen och det medför många obehagliga och tuffa beslut, säger Andersson.

Foto: Fredrik Hofgaard
Michael Andersson. .

I onsdags avbröt uppretade Bajensupportrar förlustmatchen mot Gais på Söderstadion genom att antända massvis med bengaler. Hammarbys styrelse fick också motta hot. Lägg därtill en mardrömslik sportslig situation så förstår ni att de mörka molnen är många på Södermalm.

Hoten kom inte som en överraskning

– När det går tungt sportsligt så vet man att det finns en risk att folk tappar skallen. Det har hänt förut. Ur den aspekten är det inte, tyvärr, överraskande, säger Michael Andersson om onsdagens händelser till Dagens Nyheter.

Om kraven på hans avgång säger Andersson:

– Det funderar jag inte på. Där­emot är det skadligt för klubben, det är synd att folk inte förstår det

Vill komma tillrätta med bengalproblemet.

Svenska Fotbollförbundet kommer med största sannolikhet bestraffa Hammarby för att fansen lyckades avbryta matchen i onsdags. Det blir i så fall bara en i raden av alla bötesbestraffningar som Bajens fans har orsakat klubben.

– Nu ska en identifiering och kartläggning ske samt ett polisarbete i en del fall som förhoppningsvis resulterar i att vi slipper att se de här människorna på arenan, säger Andersson som också säger att klubben måste komma till rätta med insmugglingen av bengaler på Söderstadion.

På söndag möter Hammarby Malmö FF på bortaplan. Onsdagens händelser sitter fortfarande i, menar Michael Andersson:

– Det finns givetvis ett visst energi­läckage efter den här händelsen vilket förstör förutsättningarna för att snabbt komma igen.