”Läget är akut”

Sjunde raka förlusten för Hammarby

FOTBOLL

Thom Åhlunds tid som Hammarbytränare fortsätter att kantas av motgångar.

I dag inkasserade Hammarby en ny förlust när laget besegrades av Malmö med 3–1.

– Läget är akut, vi behöver vinster för att haka på. Men vi krigar, krigar och krigar – det måste vi ta med oss, att det är ingen som viker ned sig i det här gänget, säger Åhlund.

Thom Åhlund.

Malmö tog ledningen strax före paus. Hammarbys Carlos Gaete Moggia skänkte bort bollen på mittplanen till Guillermo Molins som vände spelet blixtsnabbt och serverade Daniel Larsson som enkelt kunde stöta in 1–0 i tomt mål.

Formstarka Larsson utökade sedan till 2–0 i den 67:e minuten. Simon Helg reducerade för Hammarby på slutet, men när gästerna slutforcerade kunde i stället Edward Ofere kontra in 3–1.

”Slarvar mycket”

Hammarby har nu sju raka förluster, fem av dem under Thom Åhlunds ledning.

– Malmö är bättre sett över 90 minuter. Vi lyckades väl lite grann i slutet att ställa till det för dem och hade några halvchanser, men sett över hela matchen var Malmö bättre. Vi slarvar mycket i våra omställningar och har svårt att få bort boll och då vinner man inga matcher på Malmö stadion, säger Åhlund till Canal plus.

– Vi skapar inte mycket. Och gör man inte det måste man hålla tätt bakåt.

Som om inte förlusten var nog för Hammarby drabbades laget av ytterligare skador. Både Rami Shaaban och Sebastian Castro-Tello missade ödesmatchen på grund av nackspärr och redan efter 36:e minuter tvingades försvararen Christian Traore kliva av med en befarad knäskada efter att ha landat snett efter en vacker brytning.