”Känns för jävligt”

Fem mardrömsminuter fällde Bajen i premiären: ”Föll in i en falsk trygghet”

FOTBOLL

ÄNGELHOLM. Två mål och bäst på plan.

Ändå var Linus Hallenius, 21, tisdagens bittraste Superettanspelare.

– Det känns bara för jävligt just nu, säger Hallenius efter Hammarbys premiärförlust.

Foto: SCANPIX
knäckt Linus Hallenius rann igenom Ängelholmsförsvaret och gjorde två iskalla mål. Ändå fick han lämna planen som en förlorare. ”Två mål betyder inte ett skit när vi inte ens får en poäng”, säger 21-åringen.

Femton minuter in i årets Superettanpremiär löpte sig Linus Hallenius fri genom Ängelholmsförsvaret och avslutade iskallt.

Över 1 500 hammarbyfans på plats i Skåne vrålade ut sin glädje – precis som Hallenius.

– Vi får en bra start och efter målet känns det som att vi har bra kontroll. I alla fall tills de olyckligt får 1–1, säger Hallenius om kvitteringen som David Johansson nickade i eget mål efter 28 minuter.

”Vi tappar strukturen”

Bara sju minuter efter paus rann Hallenius dock ännu en gång snyggt igenom Ängelholmsförsvaret och placerade säkert in 1–2.

Och utan att imponera såg Hammarby sedan ut att säkert spela hem segern.

– Vi spelar bra i en och en halv halvlek och det kändes som att vi skulle ta tre poäng. Sedan vet jag inte riktigt vad som händer, vi tappar strukturen, säger Hallenius.

Med kvarten kvar började Ängelholm plötsligt skapa heta chanser.

Tobias Johansson prövade två gånger Rami Shaaban och i 77:e minuten lurade nyinbytte Patrik Larsson bort Patrik Gerrbrand och tunnlade in 2–2.

Innan Hammarby hämtat sig från chocken lurade forwarden David Bennhage tre hammarbybackar och tryckte in segermålet i bortre krysset.

En tankeställare

– Att jag gör två mål betyder inte ett skit när vi inte ens får en poäng, säger Linus Hallenius som tror att matchen trots resultatet var viktig för årets Hammarby.

– Efter en bra försäsong var det här en dipp och en tankeställare. Vi ska lära oss av det här och bli starkare. Vi vet att det bara är hårt jobb som gäller för att vi ska ta oss tillbaka.

Hammarbys tränare Michael Borgqvist var också besviken.

– Förlusten känns tråkig och onödig. Vi hade kontroll men föll in i någon slags falsk trygghet och blev straffade för det. Det känns bittert, säger Borgqvist.

FAKTA

...OCH NU BLIR DET ÄNNU TUFFARE – HÄR ÄR BAJENS SCHEMA

En förlust gör inget fiasko. Men två, tre eller till och med fyra? Hammarby har en på pappret riktigt tuff inledning av Superettan. Sportbladet listar den och förklarar varför:

20 april: Gif Sundsvall (h)

Sören Åkebys Norrlandslag slog Brage hemma i går utan att övertyga. Men laget är med rätta topptippat och Ari Skulason levererade med mål direkt mot Brage.

27 april: Trollhättan (b)

Bajens ”lättaste” match i inledningen. Trollhättan kvalade sig kvar i fjol. Glöm dock inte att laget är rätt starkt hemma, i fjol förlorade man bara fem av 15 hemmamatcher.

1 maj: IFK Norrköping (h)

Evigt uppåtsträvande storklubben Peking imponerade i seriepremiären och slog Öster hemma med 3–0. Som gäster spelar IFK också utan press på Söderstadion.

4 maj: Assyriska (b)

Storsatsande Södertälje klubbens tränare Rikard Norling (bilden) mönstrar ett bra lag med spelare som Bahne, Batan och Marklund. Laget är topptippat och ett hot mot Hammarby även i det långa loppet.

ARTIKELN HANDLAR OM