Bojkottar toppmötet

Bajenfansen upprörda över biljettpriserna – stannar på parkeringen

Förbannade fans Hammarbys fans tänker stanna på parkeringen till Södertälje fotbollsstastadion när Assyriska och Hammarby ska mötas – en protest för att hemmalaget höjer biljettpriserna. FOTO: MAGNUS WENNMAN och BILDBYRÅN
FOTBOLL

Det har alla förutsättningar att bli vårens häftigaste match i superettan.

Då väljer Bajenfansen att bojkotta bortamatchen mot Assyriska.

Anledningen: För högt biljettpris.

– De vill suga ut så mycket som möjligt. Vi åker dit och ställer oss på parkeringen i stället, säger Bajens Fans ordförande Daniel Sundqvist.

Från 125 kronor till 200- respektive 250 kronor för platser på kort och långsida.

Det är höjningen som nu får Bajen Fans att reagera och uppmana alla att bojkotta det intressanta bortamötet med Assyriska 4 maj.

Ska följa matchen – från parkeringen

I stället för att rama in matchen kommer supportrarna att stanna utanför – på parkeringsplatsen.

– Planen är att åka dit och ställa oss på parkeringsplatsen och sjunga. Jag tror att vi hade kunnat bli 3000 om bara priserna varit vettiga, säger Bajens Fans ordförande Daniel Sundqvist.

Assyriska har höjt samtliga priser – både för hemma- och bortafans – och hänvisar till bland annat ökade kostnader.

Det har retat gallfeber på Bajenfansen.

– Varför ska de köra andra priser? Det är dubbelt så dyrt som när de möter Väsby hemma. De vet att vi är trogna vårt lag, de vill bara försöka suga ut så mycket som möjligt. Det känns som att de vill sko sig på Hammarby,

Är inte det här utpressning?

– Nej, vi kräver ju ingenting. Vi säger ju inte ”om inte ni...”. Vi säger bara att vi bojkottar matchen.

”Förstår frustrationen”

Assyriskas klubbchef Aydin Aho:

– Det här är ett större arrangemang för oss. Vi får bygga ut arenan, det här innebär ett större säkerhetsarrangemang och en större kostnad för oss. Det här är samma nivå som Södertälje-derbyna och kvalmatchen mot Djurgården i höstas. Det är hundratals kronor vi pratar om.

Många har reagerat. Kan ni tänka er att sänka priset?

– Jag förstår frustrationen men vi har tagit det här beslutet i samråd med Hammarby. Kommer det fram ny information så är vi så klart beredda att se över det här, men som det är nu ligger de här priserna fast.