Skulle bytas ut – men blev utvisad

Hammarbys kvitteringsjakt stoppades av rött kort

Foto: TV4 SPORT
FOTBOLL

Domaren blåste av spelet och Mauro Saez Jarpa var på väg ut för att byta.

Då stoppade Fredrik Lundberg 23-åringen och visade ut honom för en armbåge i sekvensen innan.

Hammarby fick avsluta med tio man och förlorade matchen med 2-4.

Degerfors ledde med 3-2 efter två drömmål när Hammarby skulle inleda kvitteirngsjakten. Anfallaren Tobias Holmqvist var på väg att ersätta ytterbacken Mauro Saez Jarpa för att stärka offensiven.

Linjemannen vinkade

Men när Saez Jarpa skulle gå av planen visade domaren upp det röda kortet för 23-åringen. Linjedomaren vinkade då och gjorde huvuddomaren Fredrik Lundgren uppmärksam på en armbåge i sekvensen innan.

– Vi får en kille utvisad av någon anledning som jag inte riktigt kan se. Det sabbar lite för oss, säger Hammarbys tränare Michael Borgqvist till TV4 Sport.

Istället för en jakt på kvittering fick Hammarby avsluta matchen med tio man. Då kunde Degerfors stänga matchen genom Johan Bertilssons 4-2.

Det var dessförinnan två drömmål som grundlade hemmalagets seger. Chriophe Lallet stod först för en vacker prestation på högerkanten när han lurade just Mauro Saez Jarpa. Inlägget blev perfekt och skyttekungen Peter Samuelsson kunde stånga in 2-1 från nära håll.

Drömmål av Solberg

Degerfors trea var dock ännu snyggare. Lagkaptenen Tobias Solberg tog ned en höjdboll på bröstet fem meter utanför straffområdet och drog till på halvvolley. Träffen blev perfekt och bollen skruvade sig ner i det bortre krysset.

– Det var en skön träff, jag fick fin båge på bollen. Det kändes knappt, den bara seglade iväg och fick det där dyket. Det kändes ganska tidigt att det skulle gå in, säger Solberg.

Degerfors kliver nu upp på andra plats i tabellen och är på god väg att bli årets skräll i superettan. Hammarby är samtidigt på god väg att bli årets besvikelse. Laget är nu kvar på tionde plats i tabellen och flera spelare vandra snabbt av planen utan att tacka den stora tillresta klacken.

Är det kris i Hammarby?

– Det beror på vem du frågar, säger Borgqvist

Jag frågar dig?

– Nej, det tycker jag inte.