Hammarby kan tvingas sälja Linus Hallenius

Ajax scoutar svensken

FOTBOLL

Ett koppel av proffsklubbar fanns på plats på Gamla Ullevi för att scouta Hammarbys Linus Hallenius i förlustmatchen mot Örgryte.

Klubben säger att de inte vill bli av med skyttekungen men redan nu har nyemissionens intressenter informerats om att Hammarby kan tvingas sälja spelare för att rädda föreningen i vinter.

– Det är klart att det kommer behövas mycket pengar, säger klubbens ordförande Henrik Wesslén.

Enligt uppgifter till Sportbladet hade både en tysk Bundesliga-klubb och två holländska klubbar representanter på plats när Hammarby föll mot Örgryte på Gamla Ullevi. Samtliga med ögonen på skyttekungen Linus Hallenius.

Sportbladet kan också avslöja att Ajax sedan tidigare har scoutat 21-åringen. Men trots intresset och ett överhängande konkurshot vägrar Hammarby att släppa sin stjärna.

– Linus är vår biljett till allsvenskan och tanken är att få in pengarna vi behöver ändå, säger ordföranden Henrik Wesslén.

Situationen kan dock bli en helt annan till nästa säsong. Om Hammarby missar allsvenskan räknar klubben med en förlust på 13,9 miljoner kronor och ett minus i eget kapital på 6,9 miljoner.

Tyska och holländska klubbar intresserade

Intressenterna i den kommande nyemissionen har därför redan informerats om att klubben kan tvingas sälja flera spelare om laget inte kvalificerar sig för nästa års allsvenska.

– Det är klart att det behövs mycket pengar men jag hoppas fortfarande att vi kan lösa det genom nyemissionen. Men mycket beror också på om vi går upp i allsvenskan och hur mycket sponsorintäkter vi kommer att få. Vi är inte helt på det klara med hur det kommer att se ut, säger Wesslén.

Hur ser du på intresset för Linus?

– Jag har också hört om tyska och holländska klubbar vilket ju är logiskt i första vändan. Men vi ämnar inte att göra något. Får vi ett bud på 40 miljoner är det klart att det är svårt att säga nej men vi vill inte sälja honom. Det finns inte några konkreta bud i dagsläget heller.

ARTIKELN HANDLAR OM