Blomqvist laddar för att lyfta Bajen

Kopplade av med beach- volleyboll i Båstad – "Blir bara starkare och starkare"

Foto: bildbyrån
Jesper Blomqvist tar en paus från allvaret i Stockholm med en beachvolleymatch i Båstad. ”Ekonomin är som den är, nu gäller det att vi fortsätter jobba hårt”, säger han.
FOTBOLL

BÅSTAD. Medan Hammarby har grus i maskineriet väljer Jesper Blomqvist sand under fötterna.

Här lirar Bajens spelande assisterande tränare beachvolleyboll i Båstad.

– Jag är lite deprimerad eftersom vi blev utslagna i gruppspelet, men det gör inte så mycket. Det viktigaste är att vi vinner nästa fotbollsmatch, säger 36-åringen, som nu vill konkurrera om en plats i startelvan.

Det skrattades på både planen och läktarna när Jesper Blomqvist spelade beachvolleyboll med fotbollsspelaren Abgar Barsom, TV4-profilen Patrick Ekwall och handbollsspelaren Kristian Bliznac som lagkamrater.

”Jeppe” ingick i det segrande laget i fjolårets kändistävling, men i dag lämnar han Båstad som en förlorare.

Allvaret väntar snart

– Det var jättekul, frånsett att vi underpresterade. Totalt blev det inte mer än sju minuters spel. Jag får väl skylla på Abgar Barsom, säger Jesper Blomqvist och flinar.

När det förra Milan- och Manchester United-proffset kommer hem till Stockholm väntar allvaret igen. Hammarby har stora ekonomiska problem och ligger just nu på tionde plats i Superettan.

"Kör stenhårt"

För att hjälpa Bajen att klättra i tabellen är Jesper Blomqvist redo att spela från start. Så kan det bli redan på söndag, då Hammarby möter Falkenberg på bortaplan.

Det är helt och hållet upp till tränaren Michael Borgqvist.

– Vi spelar och startar med bästa laget. Det här är ingen plojgrej. Just nu är jag i jättebra form och har inte ont någonstans. Jag kör stenhårt och blir bara starkare och starkare, säger Blomqvist.

Var det skönt att åka till Båstad och komma bort från alla problem i Hammarby?

– En ledig dag kan man koppla bort det, men jag vet inte om det är så mycket problem. Ekonomin är som den är. Det är inget nytt. Vi gjorde en dålig halvlek mot Falkenberg, men har varit på gång under de sex senaste matcherna. Nu gäller det att vi fortsätter att jobba hårt, säger Jesper Blomqvist.