Bajen kan tvingas sälja Hallenius

Målskytt inför proffsscouter

1 av 2
FOTBOLL

På planen levererade han som vanligt.

På läktaren såg representanter från Europas storklubbar på när Linus Hallenius höjde sitt marknadsvärde än mer hemma mot Ängelholm.

– Smickrande. Men mitt fokus ligger på Hammarby, säger anfallaren.

I ett ekonomiskt tyngt Hammarby verkar Linus Hallenius snart vara klubbens enda hopp. Förutom att ösa in mål i superettan (ett till i 2–1-segern över Ängelholm i går) och hålla den allsvenska drömmen vid liv lär Sundsvallssonen snart också bli den bricka som reder ut klubbens finansiella situation.

I söndags meddelade Hammarbys ordförande Åsa Sanemyr på klubbens hemsida att den nyemission som var planerad till den 15 augusti inte kommer att äga rum och att man diskuterar andra alternativ för kapitaltillförsel.

En hint om vilka som kan komma att fylla de ekonomiska hålen i Bajen satt på Söderstadion i går.

Råd att hålla fast?

Enligt uppgifter fanns representanter från Fiorentina, Monaco och Villareal fanns på plats för att kartlägga Hallenius.

Hammarby menar fortfarande att spelarförsäljningar inte är något alternativ för att klara upp sitt driftsunderskott, men frågan är om klubben har råd att hålla fast vid den principen när det förväntade minusresultatet i år är nära 13 miljoner kronor.

”Klart vi har en gräns”

– Det är klart vi någonstans har en gräns för vad vi klarar av att säga nej till. Samtidigt vet vi att de här klubbarna scoutar spelare väldigt många gånger och att det är ett långt steg innan de ger sig in i en diskussion. Och vår utgångspunkt är fortfarande att vi vill behålla Linus, säger Hammarbys sportchef Thomas Andersson.

Klubben står inför en ekonomisk och sportslig balansgång där en försäljning av Hallenius kan rädda dess existens, men samtidigt försämra chanserna att komma tillbaka till allsvenskan.

– Man måste också värdera vad en allsvensk plats är värd och med Linus i laget ökar våra chanser att nå dit, säger Andersson.

– Skulle det dyka upp något förslag får man se över det. Drömmen vore att komma till något varmt ställe, men än så länge har jag inget bud att ta ställning till. Just nu vill jag bara tänka på att vinna matcher med Hammarby så att vi kan vara med uppe i toppen i höst, säger Linus Hallenius.