”Jag är ingen floppvärvning”

Shaaban jämför sig med husköp

FOTBOLL

Det är osäkert när Rami Shaaban kan återvända till spel efter sin knäskada.

Nu slår 35-åringen tillbaka mot kritiken att han skulle vara en flopp-värvning för Hammarby.

– Det är som är som att köpa ett hus för massa miljoner och sedan slår blixten ner och huset pajar. Jag tycker inte att man gjort ett dåligt husköp då, säger Shaaban till Nyheter 24.

Foto: Bildbyrån

Rami Shaaban värvades till Hammarby i stark konkurrens 2008 och sågs då som klubbens förmodligen största prestigevärvning genom tiderna. Men sedan dess har målvakten mestadels gått skadad och kritiken har stundtals varit hård med 35-åringen.

”Inget man kan rå för”

– Någon skrev att jag var en floppvärvning. Visst har jag inte spelat så himla mycket men per definition tycker jag personligen att man inte kan vara en floppvärvning när man knappt spelat på grund av skada, säger Shaaban.

Målvakten jämför Hammarbys investering i honom med en privatpersons köp av ett hus.

– Det är som är som att köpa ett hus för massa miljoner och sedan slår blixten ner och huset pajar. Har man gjort ett dåligt husköp då? Jag tycker att det är en bra jämförelse. Det är inget man kan rå för utan tyvärr händer det ibland. Men jag ser det inte som något dåligt husköp om blixten slår ner och huset pajar.

Osäker diagnos

Enligt Hammarbys hemsida har Shaaban fortsatt problem med stabiliteten i sitt tidigare skadade knä och det är osäkert när 35-åringen kan vara tillbaka igen.

– Men man är försäkrad. Precis som ett hus är försäkrat så är det precis så med skador. Svårare än så är det inte, säger Shaaban.