”Fruktansvärt förbannad”

Norling rasande efter Hammarbys seger

Foto: TV4 Sport
FOTBOLL

Assyriska såg ut att gå till halvtid med en 1-0-ledning på Söderstadion.

Då släppte laget in två, enligt tränaren Rikard Norling, billiga mål på två minuter och föll till slut med 2-3 efter att Linus Hallenius avgjort igen.

– Det är en kombination av chocktillstånd och att jag är fruktansvärt förbannad, sade Norling till TV4 Sport.

Mikael Isakhs 1-0 gav Assyriska initiativet när klockan tickade upp emot 45 minuter på Söderstadion. Då släppte Södertälje-laget in två nästan identiska mål på lika många minuter.

Två mål på två minuter

Först fick Christian Traoré smyga upp och sätta kvitteringen med huvudet i den 44:e minuten. Två minuter senare, på tilläggstid, var det sedan Maic Sema som fick stå helt ensam i straffområdet och, även han på nick, ge Hammarby ledningen.

– Vi spelar ganska bra men sedan kommer två mål i slutet som gör att jag går in i kombinerat chocktillstånd och att vara fruktansvärt förbannad, sade Assyriskas tränare Rikard Norling i halvtid.

Hallenius avgjorde

Andreas Haddad kunde ändå kvittera, fint framspelad av Stefan Batan, i den andra halvleken. Men Hammarby har något som alla fotbollslag drömmer om: en skyttekung. Bara minuten efter kvitteringen löpte sig Linus Hallenius fri på en kontring, satte sitt 15:e mål för säsongen och sköt Hammarby upp på fjärdeplatsen i tabellen.

– Det är skönt men jag försökte bara få den på mål. Alla fattar att det är extremt viktiga matcher för oss. Det känns som vi måste vinna alla nu, säger Hallenius.