Auktion ska rädda Bajen

... men på planen blev Hallenius Hammarbys hjälte igen: ”Skönt”

FOTBOLL

Linus Hallenius fortsätter att rädda Hammarby på planen.

J-O Waldner hjälper till på sidan av.

– Kul med draghjälp av en sådan legend. Han har gett mig några av mina största idrottsstunder, säger Hallenius.

Pålitlig målskytt Linus Hallenius avgjorde gårdagens match med sitt 15:e mål för säsongen – vilket gör honom till skytteligaledare i Superettan.

På planen var det mesta sig likt när Hammarby mötte Assyriska på Söderstadion i går.

Hemmalaget tog kommandot i matchen men hann tappa det innan Linus Hallenius, som vanligt, stal hjälterollen.

Petter Furuseth satte en perfekt boll i djupet, Hallenius sprang sig fri och när Magnus Bahne i gästernas mål rusade ut chippade Sundsvallssonen elegant in matchavgörande 3–2 i den 68:e minuten.

– Målvakter täcker alltid bra längs backen och det är oftast mest effektivt att chippa när man kommer fri. Det var skönt att se den gå in, säger Linus Hallenius.

Segern tar Bajen upp till en femteplats i superettan, bara två poäng från en allsvensk kvalplats.

Men gårdagens mest positiva grönvita händelsen ägde rum utanför Söderstadion.

Ordnade auktion

Inför matchen hade den ideella stödgruppen Bajen Aid ordnat en auktion i Hovet till förmån för ett ekonomiskt vingklippt Hammarby Fotboll. En Oasis-box signerad av Noel Gallagher, Fernando Torres landslagströja och Peter Markstedts guldsko från 2001 var bara några av föremålen som skänkts till auktionen.

Sportbladet kan avslöja att hela 140 000 kronor samlades in under auktionen – trots att bara hälften av objekten såldes.

– Det finns väldigt många fans som har väldigt mycket grejer och vi kände att vi behövde göra något när klubben har det tungt, säger Patrik Niklasson från Bajen Aid.

– Vi får ha en ny auktion senare för att sälja resten av sakerna. Sen går pengarna oavkortat till Hammarby fotboll, antingen via nyemissionen eller på något annat sätt.

Pingislektion populärt

Men det var inte något objekt som var populärast i går – i stället ropades en timmes spel med pingislegendarerna J-O Waldner och Mikael ”Äpplet” Appelgren in för 30 000 kronor.

– Vi tänkte att vi kanske kunde dra in 4-5 000 kronor men när det började gå över 20 000 undrade vi vad det var frågan om, säger ”Äpplet” och skrattar.

Jesper Blomqvist, som själv bidrog till auktionen med en Milantröja signerad av Kaká och hans eget Manchester United-ställ från 1999, var en av budgivarna.

– Jag hade verkligen velat få en lektion men mitt bud var alldeles för lågt, säger han.

FAKTA

Det här är Bajen Aid

En ideell förening som vill stärka Hammarby Fotbolls ekonomi.

I juni anordnade föreningen en stödgala för Hammarby på Debaser i Stockholm. 300 000 kronor samlades in.

Gårdagens auktion genererade ytterligare 140 000 kronor till Bajen Aid.