Petad – men förnekar bråk

”Det vore konstigt om det är anledningen”

FOTBOLL

I sista stund petades Petter Furuseth från Hammarbys trupp till kvällens match mot Öster.

Enligt mediauppgifter är anledningen att 32-åringen varit öppet kritisk till tränarparet under en matchgenomgång.

– Det vore konstigt om det är anledningen. Men jag får höra med föreningen senare, säger Furuseth till Sportbladet.

Foto: bildbyrån
Furuseth.

Petter Furuseth fick sent i går beskedet av tränarparet Jesper Blomqvist och Michael Borgqvist att han inte kommer få starta mot Öster. Enligt Fotbollskanalen kan petningen vara ett straff efter att 32-åringen öppet kritiserat tränarna på en matchgenomgång.

”Ta ett snack i morgon”

– De valde att jag inte skulle starta och det får jag respektera. Nu vill jag ge grabbarna lugn och ro inför matchen så får vi ta ett nytt snack i morgon, säger Furuseth.

Vad säger du om uppgifterna om ett bråk?

– I en fotbollsklubb ska det alltid vara diskussioner och högt till tak. Jag är alltid kritisk på matchgenomgångar. Men det är en vuxen nivå och det hade förvånat mig jättemycket om det är anledningen till att de valt att inte spela med mig från start. Jag tycker det vore konstigt om det är anledningen. Det är vuxen och saklig kritik och inget man borde ta personligt.

Varför är du inte ens med i truppen?

– De värderade andra högre. När jag sedan fick beskedet att jag inte skulle spela från start frågade de om jag ville vara hemma och vila upp mig ordentligt i stället för att sitta på bänken. Det blev så och jag tycker att det är jättebra gjort av dem att ta hänsyn till det.

”Får se vad som händer”

Norrmannen säger att tränarduon inte gett honom någon förklaring till varför han inte får chansen från start. 32-åringen medger samtidigt att han varit kritisk mot en del av taktiken men tror inte att det är anledningen till att han inte får spela.

– Jag tror inte att det finns någon dispyt eller att det ska vara grunden till petningen. Men jag får höra med föreningen sedan. För mig är det helt lugnt. Jag fick beskedet att jag inte skulle starta och frågan om jag ville stanna hemma och vila upp mig. Det är den förklaringen jag kan ge. Nu vill jag ge grabbarna lugn och ro till matchen så får vi se vad som händer sedan.