Hammarby utbuade – mot bottenlaget

Räddade poäng med matchens sista spark

FOTBOLL

Hammarby tvingades spela ut Linus Hallenius, som är i Italien för att slutföra övergången till Genoa, mot Jönköpings Södra.

Det slutade med poängförlust efter att Filip Bergman lyckats rädda en poäng med matchens sista spark för stockholmslaget.

Hemmafansen var allt annat än nöjda och buade ut spelarna efter slutsignalen.

Foto: BILDBYRÅN

Linus Hallenius ströks sent ur matchtruppen mot Jönköpings Södra för att istället resa till Italien. Där genomför 21-åringen i kväll eller i morgon läkarundersökningen innan han skriver på ett kontrakt med Serie A-klubben Genoa.

Uddlösa i avsluten

Anfallaren kommer dock att slutföra säsongen med Hammarby vilket, av matchen mot Jönköpings Södra att döma, är tur för stockholmslaget. Hemmalaget skapade flera chanser men var märkbart uddlösa i avsluten utan sin skyttekung.

Något tränaren Jesper Blomqvist varnade för redan innan matchen.

– Vi får ta lite extrajobb givetvis. Linus har gjort 17 mål så han kommer att saknas i dag, sade Blomqvist till TV4 Sport.

Istället såg en gammal AIK:are till att ställa till det rejält för den allsvenska aspiranten. Dennis Östlund placerade in ledningsmålet efter 60 minuter med en sträcvt vrist.

Räddade i sista minuten

Med matchens sista spark kunde Filip Bergman ändå rädda en del av Hammarbys ära. Med matchen sista spark, i den fjärde övertidsminuten, lobbade lagkaptenen in 1-1 från nära håll efter att en långboll letat sig in i bortalagets straffområde.

Hammarby tappar nu ytterligare till topplagen i jakten på de allsvenska drömmen.

ARTIKELN HANDLAR OM