– Det har blivit en höna av en ­fjäder

Furuseth avfärdar snacket om bråk med tränarna

FOTBOLL

Utanför truppen mot Öster – utanför startelvan i går.

För Sportbladet väljer Petter Furuseth att kommentera det påstådda ­bråket med tränarpararet Borgqvist/Blomqvist.

– Vi har haft ett internt ­möte och bestämt oss för att gå vidare, säger han.

Foto: bildbyrån
Furuseth.

Det var efter bortamatchen mot Öster som en anonym spelare berättade för Fotbollskanalen.se att Petter ­Furuseth hamnat i bråk med tränar­paret Michael Borgqvist och Jesper Blomqvist.

Norrmannen ska ha petats från truppen sedan han försvarat lagkompisen Linus Hallenius i en infekterad diskussion under en spelar­genomgång.

I går mot Jönköpings Södra (1–1) var Petter Furuseth tillbaka i laget – men fortfarande utanför startelvan.

När han väl byttes in i den 81:a matchminuten visade Hammarbys fans tydligt var sympatierna finns med ett massivt jubel.

– Det kändes väldigt bra. Det gav mig en riktig boost för självförtroendet, säger Furuseth som spelade fram till Filip Bergmans kvitteringsmål på stopptid.

Direkt efter slutsignalen ­fylldes Söderstadion av burop. Men för Petter Furuseth väntade hyllningar.

Är du nöjd med speltiden du fick?

– Det är svårt att säga. Jag har alltid ambitionen att spela så mycket som möjligt. Sedan får de som bestämmer ta besluten. Jag går in för att göra mitt bästa och vill inte kommentera något annat.

Vad säger du om den senaste tidens uppgifter om bråk mellan dig och tränarna?

– Det har aldrig varit något bråk och aldrig något problem. Det har blivit en höna av en ­fjäder. Vi har pratat om det här internt och nu går vi ­vidare.

Har du förtroende för ­tränarna?

– Det tycker jag är en konstig fråga. Jag har ­kontrakt med Hammarby och det är de som bestämmer vad jag ska göra. Något annat svar vill jag inte ge.

Långt efter matchens slut ­väntade ett hundratal personer utanför Söderstadion för att protestera mot tränaren Michael Borgqvist och kräva hans avgång.

– Det är klart att det är tråkigt. Men man vänjer sig, säger Michael Borgqvist som lämnade arenan under skydd av en stor polisstyrka.