”Jag har exklusiv rätt att förhandla”

Hallenius förre agent hävdar att avtalet fortfarande gäller

FOTBOLL

Linus Hallenius sa bara veckan före förhandlingarna med Genoa upp sin agent Per Jonsson.

Men Jonsson hävdar nu att parterna fortfarande har ett avtal och att han har rätt till ersättning.

– Jag har exklusiv rätt att förhandla hans kontrakt, säger Jonsson.

Den 24 augusti avslöjade Sportbladet att Linus Hallenius sagt upp avtalet med sin agent Per Jonsson. 21-åringen förklarade då själv att han ville utomlands.

– Jag har aldrig sett någon konkret förfrågan. Nu är det en vecka kvar till transferfönstret stänger och det är just nu mycket snack och lite verkstad, sa Linus Hallenius.

Sedan dess har det gått fort för Superettans skyttekung. I går reste Hallenius till Italien för att genomgå de sista läkarundersökningarna innan han skriver på ett kontrakt med italienska Genoa.

”Det är solklart”

Men nu säger Per Jonsson att han fortfarande har ett avtal med 21-åringen och därför har rätt till ersättning.

– Det är solklart. Jag har fortfarande avtal med Linus, säger Jonsson.

Han har sagt att det är uppsagt?

– Han får gärna säga upp vårt avtal, det får spelare göra. Men det gäller inte. Vi har ett avtal som sträcker sig över hösten. Jag har exklusiv rätt att förhandla hans kontrakt.

Kontaktat jurist

Jonsson säger att han redan varit i kontakt med Svenska fotbollförbundets chefsjurist Krister Malmsten som granskat avtalet.

Under de senaste månaderna har även andra agenter varit i kontakt med Hallenius, trots avtalet med Jonsson. Vem som företrädde 21-åringen i Italien är okänt.

– Jag är glad för Linus skull och det handlar inte om att jag vill ha pengar. Jag är bara ledsen att inte Fifa och förbundet agerar hårdare i sådana här frågor.

ARTIKELN HANDLAR OM