”De sprider lögner för att förstöra affären”

Här är bråket som kan stoppa Hallenius övergång

FOTBOLL

Linus Hallenius, 21, övergång från Hammarby till Genoa är på väg att spricka.

Genoas förhandlare Hasan Cetinkaya anklagar nu tre personer i Hammarbys styrelse för att försöka stoppa affären på grund av en maktkamp inom klubben.

– Det är egna intressen och rena lögner. Hammarbys vd har till och med ringt upp mig och bett om ursäkt för det här. Det är krig i Hammarbys styrelserum. De är bara idioter, säger Cetinkaya.

I dag kom också Hammarby med följande uttalande på sin hemsida:

”Vi inte kommit till en överenskommelse med Genoa”, skriver klubben.

Foto: scanpix

Hammarby har tidigare gått ut med att klubben är överens med italienska Genoa om en övergång för Linus Hallenius. Men nu är hela affären på väg att spricka.

– Det är väldigt osäkert just nu. Om affären spricker i dag eller går igenom om två dagar vet jag inte. Problemet är att vissa idioter i Hammarbys styrelse sprider massa lögner för att förstöra affären. De har egna intressen. Hammarby vill ha betalningarna på ett sätt och Genoa ett annat, säger Cetinkaya.

I dag har Hammarby ändrat inställning och skriver i stället ”Turerna kring Linus Hallenius övergång har varit många det senaste dygnet. Klart är i dagsläget att vi inte kommit till en överenskommelse med Genoa CFC”.

Hammarby vill enligt Cetinkaya ha hela övergångssumman på en gång samtidigt som Genoa vill dela upp betalningen eftersom klubben gått med på att köpa Hallenius först i januari. Samtidigt anklagar Cetinkaya nu högt uppsatta personer i Hammarby för att försöka stoppa övergången.

– Det är just idioterna i Hammarbys styrelse som bara har egna intressen. De skyller på någon advokat­byrå och annat. Men Genoas president har full koll.

Maktkrig

Det Cetinkaya reagerat på är Sportbladets uppgifter att Hammarby bara skulle få tio av de 23 miljoner Genoa betalar för Hallenius. Sex miljoner försvinner i skatter, agentarvoden och andra omkostnader men sju av miljonerna skulle samtidigt gå direkt till en italiensk advokatbyrå.

– Det är en advokatbyrå Hammarby själva har anlitat och som tagit fram sju miljoner mer än Hammarby egentligen ville ha. De har gjort ett stort jobb.

Anledningen till att vissa intressen vill stoppa Hallenius är enligt agenten ett maktkrig i Hammarbys styrelserum. Enligt uppgifter till Sportbladet röstade storägaren Anschutz Entertainment Groups (AEG) representanter samt Per Apelgren för att affären skulle genomföras­ samtidigt som ordföranden Henrik Wesslén samt ­ledamöterna Kent Hertzell och Alexander Östlund ville stoppa övergången.

Cetinkaya anklagar nu de senare för att försöka rasera affären med planen att tvinga ut AEG ur klubben.

”Vill förstöra affären”

– Det är tre personer i Hammarbys styrelse som vill förstöra affären så att det ska bli lättare att köpa ut amerikanerna. Det är egna intressen och rena lögner. Hammarbys vd har till och med ringt upp mig och bett om ursäkt för det här. Det är krig i Hammarbys styrelserum. De är bara idioter.

Hur ser du på agerandet?

– Det enda jag vill är det bästa för Linus, som gammal fotbollsspelare själv. Jag tänker bara på hans bästa och inget annat. Jag har alltid stått bakom spelaren och går affären inte igenom kommer folk få höra ett och annat. De ska få höra hur det verkligen gått till.

Hammarbys ordförande Henrik Wesslén vill inte kommentera Cetinkayas anklagalser. Vd:n Åsa Sånemyr säger att hon ”inte har tid att prata”. Hallenius övergång påverkas inte av det internationella transferfönstret eftersom själva köpet är tänkt att gå igenom först i januari.

ARTIKELN HANDLAR OM