Cabrera: Hammarby borde tacka mig

”Spelar ingen roll vad andra tjänar om alla är nöjda”

FOTBOLL

Hammarbys förhandlare Oliver Cabrera talar nu ut om Linus Hallenius-affären och anklagelserna att han skulle försökt blåsa klubben på sju miljoner kronor via en italiensk advokatbyrån.

Agenten bekräftar i intervjun med Svenska Dagbladet att han kopplade in byrån men säger sig inte förstå varför Hammarby protesterade.

– Det ska inte spela någon roll vad andra tjänar på det om alla är nöjda. Har Hammarby fått det de ville? Ja, säger Cabrera.

Sportbladet avslöjade turerna kring Linus Hallenius övergång till Genoa med dubbla kontrakt och en, för Hammarbys styrelse okänd, italiensk advokatbyrå. Flera personer i klubben pekade ut agenten Oliver Cabrera som ”boven i dramat”, anklagelser Cabrera ställer sig frågande till.

”Jag räddade Hammarby”

– Folk i klubben går ut och säger att ”Cabrera har blåst oss på sju miljoner”. Men de borde säga: tack snälla för att du räddade Hammarby i ett år framöver, säger Oliver Cabrera till SVD.

Som Sportbladet avslöjat fick Hammarby två avtal skickade till sig: ett från Genoa och ett från advokatbyrån. På Genoas avtal stod det att budet var 2,5 miljoner euro samtidigt som advokatbyråns avtal stipulerade att klubben bara skulle få 1,7 miljoner och byrån få resten.

Men Hammarbys styrelse blev, enligt uppgifter, chockade när de fick se uppgörelsen eftersom de inte informerats om advokatbyråns inblandning i affären. Tre personer i styrelsen lyckades därför stoppa affären och Hammarby kunde sedan förhandla fram en direkt transfer med Genoa utan mellanhänder, och få en miljon kronor mer för spelaren.

Kan krävas på pengar

Cabrera erkänner nu att han tog in advokatbyrån men hävdar att Hammarby var informerade.

– Dagarna tickade iväg och den 15:e september skulle Hammarbys pengar vara slut. Det gällde att göra allt för att sälja spelaren, och då rekommenderade jag dem att ta kontakt med den här advokatbyrån i Italien.

Varför behövdes de? Det var väl ditt jobb?

– CBA känner rätt människor, de kan avgöra om det kan bli en snabb affär eller inte. Det fanns inte en chans att göra ett avslut med klubbarna på fem dagar utan dem. Så fungerar fotbollen. Har jag tre månader på mig är det annorlunda.

Enligt agenten kan byrån nu komma att kräva Hammarby på pengar för arbetet de lade ner.

– Du, de blev inte glada. De gjorde ett jättejobb och fick ingen ersättning alls. De gjorde alla avtal, de diskuterade med partners, de har ett förtroende på marknaden. Det är möjligt att den här advokatbyrån kommer att kräva Hammarby på pengar nu. Alternativet är att de blir blåsta på sitt jobb, säger Oliver Cabrera.

Men varför ska både du och advokatbyrån få betalt?

– Jag förstår att man tänker så. Men det ska inte spela någon roll vad andra tjänar på det om alla är nöjda. Har Hammarby fått det de ville? Ja. Har de fått mer än de ville? Ja. Hade de kunnat få ännu mer? Sannolikt inte. Vi skulle sälja honom på tio dagar, de fanns inte så många andra alternativ.

Som Sportbladet avslöjat fanns det innan affären en policy i Hammarby att inte anlita Cabrera. Den träder nu åter i kraft sade Hammarby IF:s ordförande Jan Lundqvist efter styrelsemötet i Hammarby IF FF nyligen.

ARTIKELN HANDLAR OM