Advokatbyrån kräver Hammarby på pengar

”En fullt giltig och riktig överenskommelse”

FOTBOLL

Italienska advokatbyrån CBA sålde in Linus Hallenius till Genoa och fakturerade Hammarby på 7,6 miljoner kronor för arbetet.

Trots att Hammarby hävdar att affären stoppades och sedan genomfördes utan CBA:s inblandning kräver nu advokatbyrån klubben på ersättning.

– Ja, jag förväntar mig att få betalt. Självklart, säger Luca Ferrari som skrev under avtalet med Hammarby.

Foto: bildbyrån
Hammarby riskerar att mista en del av pengarna de fick när Linus Hallenius såldes till Genoa.

Hammarbys förhandlare Oliver Cabrera kopplade in den italienska advokatbyrån CBA för att hjälpa klubben att få Linus Hallenius såld under transferfönstrets sista veckor. Allting skedde dock bakom ryggen på Hammarbys styrelse som blev chockade när de såg att CBA skulle få 800 000 euro av de 2,5 miljoner euro Genoa bjöd.

Fick mindre betalt

Styrelsen stoppade affären och förhandlade i stället fram ett nytt avtal med Genoa. Övergångssumman föll då från 2,5 till 1,8 miljoner euro sedan Genoa fått nys om att Hammarby nöjt sig med 1,7 miljoner euro som skulle bli kvar efter CBA:s arvode.

Trots att de inte var inblandade i den slutgiltiga affären kräver nu advokatbyrån Hammarby på pengar.

– Ja, jag förväntar mig att få betalt. Självklart, säger Luca Ferrari på CBA, som skrev under avtalet med Hammarby.

– Jag har anlitats av Hammarby under en fullt giltig och riktig överenskommelse i relation till den lyckade övergången för Linus Hallenius till Genoa, säger Ferrari.

Sekretess

I avtalsförslaget som CBA skickade till Hammarby står att advokatbyrån skulle sälja Hallenius för 2,5 miljoner euro euro och Hammarby ersättas med 1,7 miljoner euro av de pengarna. Allt utöver den summan skulle tillfalla CBA.

Vid det första budet innebar det alltså 800 000 euro men övergångssumman sjönk efter att CBA kopplats bort till 1,8 miljoner euro. Om avtalet gäller har CBA alltså rätt till 100 000 euro, eller knappt en miljon kronor.

Ferrari vill inte kommentera vilka summor CBA nu kommer att kräva Hammarby på.

– Jag kan varken ge någon information eller några kommentarer med hänvisning till de självklara sekretessavtalen.

Sportbladet har sökt Hammarby Fotbolls ordförande Per Magnusson och vd:n Åsa Sånemyr för en kommentar.

ARTIKELN HANDLAR OM