David Beckham ska hjälpa Hammarby

FOTBOLL

I november avslutade Chris Klein, 35, sin aktiva fotbollskarriär i Los Angeles Galaxy för att bli styrelseledamot i Hammarby Fotboll.

Med hjälp av förre lagkamraten David Beckham och LA Galaxy ska nu amerikanen ta Hammarby till allsvenskan.

– Jag har pratat med David om Hammarby, hans erfarenheter och hur man hanterar så passionerade fans som det är här, säger Klein.

”Becks” och Chris Klein ska ta Bajen till allsvenskan.

Efter tolv år som professionell fotbollsspelare lade La Galaxys Chris Klein i vintras skorna på hyllan för att istället jobba med spelarutveckling i den amerikanska klubben. Galaxy ägs av Anschutz Entertainment Group (AEG), och den förre amerikanske landslagsmannen ska nu också representera minoritetsägaren AEG i Hammarby Fotbolls styrelse.

”Känner till laget”

Till sin hjälp har 35-åringen tagit förre lagkamraten David Beckham, avslöjar Klein i en exklusiv intervju med Sportbladet.

– Jag pratade med honom om Hammarby och jobbet när jag först fick frågan. Han känner till laget och tyckte att det var en intressant möjlighet för mig, säger Chris Klein.

Hur kan han hjälpa dig och Hammarby?

– David är en väldigt bra kille och vi pratar hela tiden. Mycket om hans erfarenheter av internationell fotboll och hur man hanterar så passionerade fans som det är här. Jag lutar mig mot honom på alla sätt jag kan och utnyttjar hans erfarenheter.

Målet är på sikt att även utveckla ett samarbete mellan Bajen och den amerikanska storklubben Galaxy.

Lär känna klubben

– Självklart vill vi hitta alla sätt vi kan för att hjälpa varandra. Jag har träffat Gustaf (Grauers, sportchef i Hammarby) i Florida och förklarat vårt system för honom. Det kanske finns något som kan hjälpa Hammarby. Vi ska utvärdera det men har bara skrapat på ytan än så länge.

Klein befinner sig den här veckan i Sverige för att bekanta sig med sin nya klubb. Han kliver rakt ned i vad som förra året kan jämföras med en ormgrop då styrelsemedlemmar och tränare avgick efter hot och påtryckningar från fans. Men amerikanen blir förvånad när Sportbladet frågar om hoten.

– Det känner jag inte till. Men det kanske är något jag kommer att informeras om.

ARTIKELN HANDLAR OM