Hammarby vill värva Paulinho

”Vi tittar på en anfallsplats”

Foto: GUSTAV MÅRTENSSON
I samtal med bajen Brassen Paulinho Guará som gjorde succé i Hammarby mellan åren 2005 och 2008 kan nu vara på väg tillbaka till Söderstadion.
FOTBOLL

Hammarby kan vara på väg mot en storvärvning.

Sportbladet kan avslöja att klubben påbörjat samtal med den gamle Bajen-hjälten Paulinho, 31.

– Jag kommenterar inga namn, säger sportchefen Gustaf Grauers.

Paulinho var en stor supporterfavorit på Söderstadion under fyra säsonger från 2005 till 2008.

Brasseanfallaren gjorde 27 mål på 70 matcher innan han såldes vidare till sydkoreanska Busan I’Park för runt sju miljoner kronor.

Är fri att lämna

I början gick det bra i nya laget men därefter betydligt tyngre. Paulinho vantrivdes och ifjol lånades han ut till Örebro där det blev fem mål på 21 matcher för den allsvenska serietrean innan han lämnade klubben ÖSK i höstas. Men något mer spel i Sydkorea kommer det inte bli: Busan I’Park och Paulinho har kommit överens om att han är fri att lämna utan ersättning.

Och enligt Sportbladets källor har Hammarby varit i kontakt med 31-åringen för att undersöka möjligheterna till en värvning.

När Sportbladet ringer upp klubbens sportchef Gustaf Grauers ligger han dock lågt.

– Jag måste vara tråkig, jag kommenterar inga namn, säger han.

”Tittar på anfallare”

– Även om det skulle vara på det sättet så är det inget som jag går in på. Jag vill inte kommentera någonting innan det är klart.

Hur långt har ni kommit med truppen?

– Det är ju en anfallsplats som vi tittar på. Sen tror jag att vi ska klara oss. Det beror lite på vad som händer innan det internationella transferfönstret stänger.

ARTIKELN HANDLAR OM