Här är Hammarbys krisår

AEG:s besked välkommet för kaosföreningen.

FOTBOLL

Styrelseavhopp, interna konflikter, tränarhot och snubblande nära konkurs.

2010 var inget bra år för Bajen.

AEG:s besked om miljonsatsning lär komma som en stor lättnad.

13 april

Hammarby reste till Ängelholm för att påbörja återtåget till allsvenskan. Men en snöplig förlust med 3-2 skulle visa sig sätta tonen för en fiaskoartad säsong.

30 augusti

Succémannen Linus Hallenius blir klar för Genoa. Men flera oegentligheter i förhandlingarna försätter Hammarby i en medial turbulens.

Det ryktas att agenten Oliver Cabrera suttit på dubbla stolar i förhandlingarna. Hammarby stoppar i sista stund att en stor del av övergångssumman går till en italiensk advokatbyrå.

Försäljningen räddar Hammarby från konkurs.

2 september

Hammarbys vd Åsa Sånemyr säger upp sig efter bara fem månader på sin tjänst. Motiveringen: Samarbetet med bolagsstyrelsen har totalhavererat.

– Under de fem månader jag arbetat har inte bolagsstyrelsen kommit med en enda strategi eller en enda målsättning.

I samma veva lämnar Per Apelgren och Henrik Wesslén styrelsen efter massiva supporterprotester. En konflikt mellan AEG och föreningen hade eskalerat i samband med försäljningen av Hallenius.

Flera styrelseledemöter motsatte sig försäljningen men kördes över av AEG:s representanter och Apelgren, som bytte sida i röstningen.

6 september

Huvudtränaren Micke Borgqvist lämnar Hammarby. Flera hot ska ha fått honom att känna sig tvingad till avgång. Innan dess har Hammarby i praktiken spelat bort sin chans till allsvenskt spel 2011.

Borgqvist ersätts av HTFF:s tränare Roger Franzén.

ARTIKELN HANDLAR OM