Här är spelarna som kan lämna Bajen

FOTBOLL

Det blev inget guld och nästa säsong kan många från cupens stora skrällgäng vara borta från Hammarby.

Spelare som Furuseth, Traoré och Fadi Malke sitter på utgående kontrakt och har ännu inte bestämt sig för en fortsättning i klubben.

För nytillsatte sportchefen Gustaf Grauers väntar bråda dagar då nya kontrakt ska förhandlas fram. Arbetet har sinkats kraftigt av styrelsekaoset och tidigare sportchefen Thomas Anderssons avhopp.

– Jag kan inte prata om våra kontraktsförhandlingar, säger han till Sportbladet.

Här är spelarna som kan försvinna från Hammarby.

Petter Furuseth, 32, – utgående kontrakt

Yttermittfältaren har varit en av Hammarbys offensiva nycklar under säsongen. Viktig med sitt driv och inläggsspel. Hammarby vill förlänga, norrmannen tvekar.

Fadi Malke, 24, – utgående kontrakt

Vänsterbacken/mitffältaren hämtades upp till a-laget från HTFF i somras och har spelat till sig en ordinarie plats som vänsterback, även om han i cupfinalen användes på mitten. Ses som en framtidsman men sitter på ett utgående kontrakt. Syrianska ryktas vara intresserat.

Filip Bergman, 31, – utgående kontrakt

Backveteranen tänkte varva ner i de lägre divisionerna när han hämtades tillbaka till Hammarby av Michael Borgqvist inför säsongen. Fick ett ettårskontrakt som troligen inte förlängs. Var bofast i startelvan under Borqvist. När tränaren avgick och Roger Franzén hämtades upp från HTFF har Bergman konkurrerats ut av talangen Marcus Törnstrand.

Fredrik Söderström, 37, – utgående kontrakt

Skadades tidigt och har inte gjort många framträdanden under säsongen. Sitter på en hög lön och Hammarby är säkert tacksamt över att kontraktet går ut. Lär inte bli kvar i Bajen.

Christian Traore, 30, – utgående kontrakt

Kom tillbaka till Hammarby i somras efter att norska Hönefoss valt att inte utnyttja sin köpklausul efter förhandlingsstrul. Då stred Hammarby för att bli av med dansken. Nu kan man tänkas vilja förlänga, då Traoré är användbar både som mittback, defensiv mittfältare och högerback.

Freddy Söderberg,26, – utgående kontrakt

Tony Gustavsson hämtade Söderberg från Värnamo i division 1. En typisk målspottare var profilen, men har inte lyckats färga varken i superettan eller allsvenskan. Blev nerflyttad till talanglaget i somras. Lär inte få förlängt.

José Monteiro, 28, – vill bort

José Monteiros kontrakt går även över nästa säsong, men mittbacken, som varit en av Hammarbys bästa spelare i år, har varit och provspelat i Skottland och vill gärna lämna klubben.

Simon Helg, 20, – följs av klubbar

Kopplades inför säsongen ihop med Kalmar och Serie A-klubben Bari. Sa sig då vara redo att lämna. Men har inte levererat efter förväntningarna och är inte lika het på marknaden längre efter att ha pendlat mellan bänk och startelva. Har ett långtidskontrakt med Hammarby.

Klart är redan att Linus Hallenius, som vilade från finalen på grund av skada, försvinner till Serie A och Genoa.

ARTIKELN HANDLAR OM