Bajen bryter med trio

Christian Traoré, Fredrik Söderström och Filip Bergman får lämna

Foto: bildbyrån
Traoré, Bergman och Söderström.
FOTBOLL

Bajen bryter med trion Fredrik Söderström, Christian Traoré och Filip Bergman.

Samtligas kontrakt går ut och det blir ingen förlängning.

– Vi meddelade spelarna för en tid sedan att det inte blir någon förlängning, säger Hammarby Fotbolls avgående sportchef Thomas Andersson.

Christian Traoré, 30, Fredrik Söderström, 37, och Filip Bergman, 31, får lämna Hammarby. Trion sitter på utgående kontrakt som inte kommer att förlängas.

– Vi meddelade spelarna för en tid sedan att det inte blir någon förlängning, men kom överens om att vänta med att gå ut med detta efter cupfinalen, säger Hammarby Fotbolls avgående sportchef Thomas Andersson till klubbens hemsida.

Ingen överraskning

Att spelarna lämnar klubben kommer inte som en överraskning. Hammarby måste skära i lönekostnaderna och försökte bli av med Traoré redan i somras, men övergången till norska Hönefoss sprack efter att klubbarna hamnat i öppen konflikt.

Men Hammarby lämnar en liten öppning för Traoré. Om han inte hittar en ny klubb är han välkommen tillbaka, men då med en lägre lön.

Varit skadad nästan hela säsongen

Fredrik Söderström har varit skadad nästan hela säsongen och har inte lyckats göra något avtryck i Hammarby, trots att förväntningarna var höga på den forne landslagsmannen när han vände hem till Sverige.

Filip Bergman hämtades till Hammarby av tränaren Michael Borgqvist. Sedan tränaren avgick har Bergman förpassats till bänken.

Det står också klart att anfallaren Freddy Söderberg inte får förlängt med klubben.

ARTIKELN HANDLAR OM