Jesper Blomqvist lämnar Hammarby

”Luften har gått ur”

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

Assisterande tränaren Jesper Blomqvist lämnar Hammarby.

Klubben ville behålla den förre storspelaren i ledarteamet men Blomqvist säger själv att han inte har den energi som krävs.

– Det blev rätt många roller som ingick - fystränare, spelare och tränare, och så här i efterhand kan jag konstatera att det inte var en optimal situation, säger Blomqvist till klubbens hemsida.

Jesper Blomqvist inledde säsongen med att assistera Michael Borgqvist på Hammarbys tränarbänk. När Borgqvist sedan hoppade av efter hot blev 36-åringen tillfällig huvudtränare och fick allt ansvar för a-laget. Samtidigt har Blomqvist även agerat spelare till och från.

”Inget lätt beslut”

– Det blev rätt många roller som ingick - fystränare, spelare och tränare, och så här i efterhand kan jag konstatera att det inte var en optimal situation. Men där och då var det bara att kavla upp ärmarna och göra så gott man kunde. Jag känner att jag gett hundratio procent hela tiden och det är kanske därför luften gått ur lite grann på slutet, särskilt som resultaten inte riktigt blivit de jag jobbat för och hoppats på, säger Jesper Blomqvist.

36-åringen väljer nu att lämna klubben när han avtal löper ut.

– Det var inget lätt beslut att fatta, särskilt med tanke på att det värsta stålbadet för klubben nu förhoppningsvis är över och man kan se an på framtiden med större optimism. Det har varit ett kul och oerhört lärorikt år i Hammarby, men också tufft och väldigt energikrävande. Det har tagit på krafterna och just nu känner jag inte den här hundraprocentiga energin som jag vet krävs om jag ska fortsätta i den här rollen, säger han.

”Varit frustrerande”

Klubbens uttalade målsättning var inför säsongen att ta sig tillbaka till allsvenskan. Men säsongen i superettan blev misslyckad samtidigt som klubben skakades av dålig ekonomi och interna stridigheter.

– Det är klart att det har varit frustrerande. Det fanns en ambition och förhoppning från klubben att ta sig tillbaka direkt. Vi har hela tiden understrukit att det skulle bli tufft och att det krävs en hel del resurser och att alla i klubben drar åt samma håll för att vi tillsammans skall kunna lyckas med det. Det är bara att konstatera att det inte blev så i år, säger Jesper.

Vad händer nu för din del?

– Jag har inga andra planer på gång just nu. Jag tar det lite som det kommer. Tanken är att hämta kraft och energi, sen vet man aldrig vad som händer.

ARTIKELN HANDLAR OM