Hammarbys nya bakslag

Skada stoppar Ayranci i hemmapremiären

Foto: Foto: BILDBYRÅN
Hammarby har fått en tung start på säsongen och förlorade bland annat premiären mot Assyriska med 0–1.
FOTBOLL

Förlust i cupen mot ett division 2-lag, i premiären mot Assyriska och i en träningsmatch mot Karlberg från division 3.

Här är nästa tunga besked för Hammarby.

– Jag har fått ett bakslag och missar hemmapremiären, säger nyförvärvet Sinan Ayranci.

Hammarby har en mardrömsvecka bakom sig när hemmapremiären mot Landskrona på måndag kommer allt närmare. Efter förlusten i Svenska cupen mot division 2-laget Norrtälje föll Hammarby även i superettans premiär mot Assyriska med 0–1 och i träningsmatchen mot Karlberg från division 3 dagen efter.

Nyförvärvet Sinan Ayranci spelade hela matchen mot Karlberg och hoppades kunna vara tillbaka i fullt slag efter sina ljumskproblem i hemmapremiären. Men på fredagens träning fick 20-åringen ett bakslag.

”Fått inflammation”

– Jag har fått en inflammation i ljumsken och missar hemmapremiären också. Det känns fruktansvärt. Jag såg fram emot det som fan och körde för fullt igen för bara några dagar sedan, säger Ayranci.

Anfallaren, som bröt kontraktet med Gençlerbirligi SK inför säsongen och valde Hammarby, missade matchen mot Assyriska på grund av sin ljumskskada. Nu kan 20-åringen tvingas vila upp till två veckor till.

– Läkaren ska titta på det igen i veckan. Men det som känns surt är att jag missar hemmapremiären förstås. Jag spelade hela träningsmatchen mot Karlberg och det kändes bra. Sedan drog det bara till i en skottsituation på träningen. Jag är otursförföljd eller något. Jag har aldrig haft sådana här problem förut.

Paulinho osäker

Anfallskollegan Paulinho, som fick bryta matchen mot Karlberg efter att ha skallat ihop med en motståndare, tränade bara lätt på fredagen.

– Han fick en smäll mot huvudet men även mot låret i träningsmatchen. Det är låret som är problemet nu och vi ska ta ett beslut på söndag. Kan han träna för fullt då är han med,

säger tränaren Roger Franzén.

FAKTA

HAMMARBYS VECKA

SÖNDAG: Lyckat test

Andreas Dahl genomför ett lyckosamt test av sin lårskada och tas ut i matchtruppen till premiären mot Assyriska.

MÅNDAG:  Tung premiärförlust

Hammarby förlorar premiären mot Assyriska med 0–1 inför storpublik i Södertälje. David Johansson drabbas dessutom av en bristning i låret och blir borta på obestämd tid.

TISDAG:  Förlust mot division 3-lag

Hammarby, med spelare som inte startade i premiärmatchen, förlorar en träningsmatch mot division 3-laget Karlberg. Stjärnvärvningen Paulinho tvingas kliva av planen efter 25 minuter sedan han skallat ihop med en motspelare.

ONSDAG:  Hammarbys tifobod sätts i brand

Hammarbys tifoförråd på Söderstadion sätts i brand och bland annat materialet till premiären förstörs. ”Det är ingen större gissning att säga att den var anlagd”, säger evenemangsansvarige Göran Rickmer.

TORSDAG: Fler premiärbiljetter släpps

Hammarby förminskar bortasektionen och släpper ytterligare 300 biljetter till den utsålda hemmapremiären mot Landskrona.

FREDAG: Tid för behandling

Nyförvärvet Sinan Ayranci slår upp sin ljumskskada och tvingas kliva av träningen. En inflammation konstateras och anfallaren missar hemmapremiären. Paulinho tränar bara lätt och riskerar även han missa matchen mot Landskrona med en lårskada.

LÄGET I LAGET

SKYTTELIGAN

ASSISTLIGAN

BUSLIGAN

Björn Runström: 1 gult, 0 röda.

SKADOR

Paulinho (lår), Sinan Ayranci (ljumske), Rami Shaaban (knä), David Johansson (lår), Patrik Gerrbrand (fot).

AVSTÄNGNINGAR

Inga.

TRE SENASTE

11/4 Assyriska (b) 0–1

TRE NÄSTA

18/4 Landskrona (h) 19.20

25/4 Ljungskile (b) 16.00

29/4 Brage (h) 19.00
VECKANS SNACKIS

Tifo och annat material för hundra­tusentals kronor förstördes sedan en brand utbröt i ”Bajen Fans” förråd på Söderstadion. De flesta inom klubben är övertygade om att branden av anlagd.