Ödesmatch – då bänkas Castro-Tello

Möter mardrömsmotståndare: Vi har snackat om attityd

Foto: Bildbyrån
Hammarby ska försöka lyfta sig efter en svag inledning på allsvenskan – men laget kommer inledningsvis göra det utan Sebastian Castro-Tello.
FOTBOLL

En tidig ödesmatch väntar Hammarby mot förra årets mardrömsmotståndare Brage.

Då petas Sebastian Castro-Tello och lagkaptenen José Monteiro kan tvingas stå över med en knäskada.

– Jag ska testa på morgonen om det funkar, säger Monteiro.

Läget är pressat i Hammarby som försöker samla sig efter veckans storförlust, 1–4, borta mot Ljungskile och bara tre poäng på tre matcher.

– Självförtroendet har fått sig en törn men i grund och botten känner jag att vi bara behöver hitta tryggheten i försvarsspelet. Då kommer resten också, säger lagkaptenen José Monteiro.

’Ska löpa för varandra’

– Vi har snackat om attityd och att det gäller att stå upp hela matchen. Oavsett hur det ser ut ska vi löpa för varandra.

Hammarby kan samtidigt glädjas åt en nästintill tom sjukstuga inför fredagens match mot Brage. Simon Helg är fortfarande sjuk men David Johansson och Paulinho återigen friska liksom målvakten Rami Shaaban, som dock inte är redo för matchspel ännu. Enda frågetecknet inför matchen är om Monteiro själv kan medverka efter en smäll mot knäet på träning.

– Jag vred till knäet och underbenet har fått en liten smäll. Jag ska testa på morgonen om det funkar, säger Monteiro.

Varit sjuk i veckan

Han kan behövas i matchen mot Brage – ett lag som förra året slog Hammarby på Söderstadion med 1–0 och hemma i Borlänge med 2–0. Klart är att tränaren Roger Franzén, enligt uppgifter till Sportbladet, väljer att ställa anfallaren Sebastian Castro-Tello utanför startelvan.

24-åringen var ordinarie under fjolårets säsong då han spelade i 26 av seriens 30 matcher men får nu ta plats på bänken efter sjukdom i veckan.

– Vi offentliggör laget i morgon (läs i dag). Simon Helg är sjuk men alla andra är valbara, säger tränaren Roger Franzén.

Varför väljer du bort Castro-Tello?

– Vi offentliggör laget i morgon. Resten får ni upptäcka när vi spelar.

FAKTA

BAJENS TUNGA START

11 april: Säsongsstartens publikfest kom av sig när Hammarby förlorade mot Assyriska med 0–1. Efteråt lugnande spelarna fansen och menade att de är på rätt väg...

18 april: ...och visst var de på rätt väg. Efter premiärförlusten svarade Hammarby med seger i hemmapremiären efter två mål av Maic Sema.

25 april: Hammarby åker på en rejäl förlust borta mot Ljungskile. ”Siffrorna talar sitt tydliga språk. Hammarby får sätta sig ner och prata igenom det här” sa Ljungskiles Johan Patriksson, efter att ha förnedrat Hammarby med 4–1.