”Rami är tredjeval”

Lagkamratens passning till forne landslagsmålvakten

Foto: Bildbyrån
Får kämpa för platsen Rami Shaaban gjorde i tisdags comeback efter sin knäskadan. Men hans plats som nummer ett i Bajen är långt i från given enligt George Moussan.
FOTBOLL

Efter ett års frånvaro är Rami Shaaban tillbaka i Hammarby.

Men han är det som tredjemålvakt, säger konkurrenten George Moussan.

– Det ska mycket till om han ska peta mig och Johannes (Hopf), säger Moussan.

Foto: Bildbyrån
Moussan.

I veckan gjorde förre landslagsmålvakten Rami Shaaban sin första hela match sedan knäskadan han ådrog sig under våren förra året. Det kommer dock dröja ytterligare innan 35-åringen kan vara tillbaka i Hammarbys a-lag – om det överhuvudtaget kommer att ske. Målvaktskollegan George Moussan säger att Shaaban vackert får ställa sig i kön till speltid.

– Jag ser Rami som tredjemålvakt om jag ska vara ärlig. Det ska mycket till om han ska peta mig och Johannes (Hopf), säger Moussan.

Hur ser du på konkurrenssituationen?

– Det är bara kul att Rami är tillbaka och kan konkurrera med oss. Det gör att vi får höja oss ett snäpp och samtidigt dra lärdom av hans rutin. Det är trots allt en väldigt duktig målvakt.

Har fått mersmak

Moussan fick hoppa in hela andra halvlek i segermatchen mot Brage sedan uttalade förstemålvakten Johannes Hopf skadat sig. Det gav mersmak och 21-åringen är nu högaktuell för en startplats om Hopf inte är helt återställd till måndagens möte med Brommapojkarna.

– Jag hoppas att jag ska få spela men det beror på hur Johannes känner sig. Är han inte hundra procent tycker jag självklart att det är bättre om jag står som är hundra procent. Men det är upp till tränaren att bestämma och allt beror på dagsform.

”Tar chansen om jag får den”

Moussan har samtidigt bilden klar. Han är inte nöjd med att vara en tredjemålvakt utan speltid i flera år.

– Det är lite jobbigt som ung målvakt att sitta på bänken. Men jag försöker ta det år för år. Just nu försöker jag ta en förstaplats i startelvan. Jag har fått smaka lite på spelet och om jag får chansen kommer jag att ta den. Jag vill spela på den här nivån men det är självklart tufft med mycket konkurrens.

ARTIKELN HANDLAR OM