”Alltid kul på Söderstadion”

Ny seger för hemmastarka Hammarby

Foto: Foto: PONTUS FERNEMAN
Segerglädje Med 3–1 mot Västerås visade Hammarby återigen att de är mycket starka inför hemmafansen på Söderstadion.
FOTBOLL

På bortaplan har Hammarby kammat noll. Men på Söderstadion radar de upp segrar.

– Vi känner självförtroende när vi kliver ut på Söderstadion, säger Roger Franzén efter 3–1 mot Västerås.

Det finns två Hammarby, det på bortaplan och det som kliver ut på Söderstadion. Mot Västerås visade återigen Hammarby att de är starka inför hemmaklacken.

Även om första halvlek inte bjöd på något mål så var det 8–2 i avslut och total dominans från Hammarby. Utdelningen kom i stället i 58:e minuten när Paulinho – bäst på plan – lyckades tråckla in en boll i en rörig situation framför mål.

– Jag kommer på andra stolpen och träffar bollen, sen vet jag inte om det är någon som tacklar mig men jag får bollen framför mig och vill bara ha in den, säger Paulinho som också hyllade publiken för den fina hemmasviten:

– Det är fansen, det är alltid roligt att spela på hemmaplan. Vinner vi alla på hemmaplan och sen börjar plocka några poäng på bortaplan så klarar vi det här.

”Lite väl spännande”

Maic Sema såg ut att ge publiken en lugn sista kvart med sitt 2–0-mål. Men inbytte Christoffer Nilssons 2–1 strax därefter skapade nerv innan Andreas Dahl punkterade matchen från straffpunkten i sista sekunden.

– Det är lite väl spännande där några minuter, men så är det ofta när Bajen spelar, säger Björn Runström.

”Skönt att göra mål”

Runström själv gick mållös av planen för sjätte matchen i rad.

– Det skulle vara skönt och göra mål, det ska man inte sticka under stolen med men det kommer förr eller senare, säger han och får medhåll av Roger Franzén som var nöjd med sitt anfallspar:

– I dag samarbetar de på ett mycket bra sätt. Det är bara en tidsfråga innan Björn gör mål.

ARTIKELN HANDLAR OM