Bajens bortaspöke

Ny flopp – bara en poäng mot jumbon

FOTBOLL

GÖTEBORG. En poäng – tack vare en hjärnskakning.

Hammarby fortsätter att vara helt borta på bortaplan.

– Vi har flyt och ska vara nöjda med en poäng så dåligt som vi spelar, säger poängräddaren Andreas Dahl.

Foto: Foto: BILDBYRÅN
Qviding vann.

Hans frispark styrdes in till 2–2, men om inte Qvidings målvakt varit yr av en hjärnskakning han drabbats av några minuter tidigare hade skottet knappast gått in.

Poängen är Hammarbys första på bortaplan i årets superetta. Det räckte inte för fansen på plats som visslade och buade ut sitt lag efter slutsignalen.

– Jag förstår dom. Dom vill ha tre poäng mot Qviding borta. Det vill vi också men tyvärr fungerade det inte, säger Dahl som har en enkel förklaring till den tunga starten i serien.

Irriterad på oavgjort

– Gör du inte jobbet blir det tufft i varenda match. Vi släpper in ett mål efter tre minuter. Det är ett sånt mål som lyfter ett lag som Qviding. Sen är vårt passningsspel för dåligt.

– I förra matchen spelade vi ut Västerås fullständigt. Några dagar senare gör vi en sån här insats. Det är det vi måste komma fram till vad det beror på, säger Dahl.

Tränaren Roger Franzén tycker småirriterat att hans lag skapade flest och bäst chanser i matchen. Tillräckligt många för att man borde ha vunnit.

Det höll förmodligen väldigt få som såg den med om.

Qvidings långe anfallare Peter Nilsson, som stressade fram 1–0-målet, hade två kanonlägen att ge sitt lag en förmodligen avgörande tvåmålsledning.

– Det enda positiva var att vi inte åkte hem med noll poäng, säger Andreas Dahl.

Fortfarande med

Hammarby hade inget flyt i spelet. Anfallaren Björn Runström kom aldrig in i spelet och hade väldigt få bollkontakter. Dahl kämpade och slet.

Sebastian Castro-Tello blixtrade till ibland men som lag fungerade aldrig Hammarby.

Trots bortaspelet är Hammarby ändå inte avhängt från toppstriden. Bara sex poäng upp till Assyriska och 23 matcher kvar att spela.

ARTIKELN HANDLAR OM