”Går inte att få en formdipp nu”

Runström varnar sitt Bajen för att inte tappa formen

Foto: Bildbyrån
Nollad i målkolumnen Han värvades som frälsare och målkung. I verkligheten har det gått sämre för Hammarbys Björn Runström.
FOTBOLL

En poäng skiljer Hammarby från uppflyttningsplats.

Tre poäng skiljer Hammarby från tiondeplatsen.

Superettan är jämnare än någonsin och går in i en nyckelfas på säsongen.

– Det går inte att få en formdipp nu och tro att man ska vara med och slåss om uppflyttningsplatserna, säger Björn Runström.

Det som nu är ett drömläge kan om ett par omgångar vara en mardröm – det är snabba kast för lagen som slåss om uppflyttningsplatserna i Superettan.

Hammarby har, trots en halvknackig första halva av säsongen, häng på tätplatserna då man bara är en poäng bakom serietvåan Åtvidaberg.

– Det är jävligt tight, det måste vara någon form av rekord. Det är många lag som har chansen att ta en plats, säger Björn Runström.

Hur är det som spelare att spela matcherna när det är så jämnt?

– Det är en klyscha att alla matcher är viktiga, men så är det. Det är sällan man har en match där det inte är någonting att spela för. Det är klart att man är medveten att gör man det bra några matcher framöver och lyckas vinna några i rad så ligger man antagligen på uppflyttningsplats. Det är klart det ger en extra nerv till matcherna.

Serien gick in i sin andra halva i måndags och nu återstår 14 omgångar.

”Alla delar är nyckeldelar...”

Runström menar att den kommande delen av säsongen blir extra viktig.

– Ja, alla delar är nyckeldelar när man sammanfattar säsongen, men så som serien ser ut så går det inte att få någon formdipp nu och tro att man ska vara med och slåss om uppflyttningsplatserna. Det gäller alla lag i princip från plats 1-6 eller 1-7 eller vad det är. Lyckas man vinna några matcher nu så ser det väldigt bra ut.

Vad går ni in i den delen med för form?

– Vår form har väl varit precis som alla andra lag i serien genom den delen som har varit – vi har inte riktigt fått någon kontinuitet i poängskörden.

Det gäller alla lag och det är därför det ser ut som det gör i tabellen.

Förhoppningsvis kan vi, vi har varit bra hemma och vunnit det mesta, förhoppningsvis kan vi fortsätta med det och kanske vinna en del av bortamatcherna så tror jag det kommer räcka långt.