STOPPADE AV BERGLVÄGGEN

”Han gör sitt livs match”

i fin form Det ryktas att flera klubbar är intresserade av Berglund som är på långlån från Helsinborg.
FOTBOLL

Sinan Ayranci kokar av frustration.

Han och hans lagkamrater testade allt – men inget passerade storspelande Oscar Berglund i Assyriskamålet.

– Han gör sitt livs match, säger Hammarby-anfallaren.

0–0 i sexpoängsmatchen mot toppkonkurrenten

Assyriska. På papperet kunde man vänta sig en frustrerad Roger Franzén efter matchen. Men i stället hyllade han laget för alla chanser – 22 avslut, 12 på mål – de hade skapat. Det var ju inte hans spelares fel att Oscar Berglund bommade igen fullständigt.

– Vi skapar massor med målchanser, tyvärr hade Oscar en riktigt bra dag och gör en hel del matchavgörande räddningar, säger Hammarbytränaren.

Fick hjälp av ribban

En del var ett understatement. Bara i första halvlek räddade han ett närskott från Max Forsberg, två nickar från nära håll av Paulinho och Marcus Törnstrand innan han fick hjälp av ribban när Sinan Ayranci avslutade från tre meter.

– De har sånt jävla flyt. De tar bort bollarna på mållinjen, mirakelräddar you name it, säger Sinan Ayranci som i andra halvlek testade Berglund igen från högra delen av straffområdet.

– Ja han gör en otroligt bra räddning. Han gör sitt livs match, all eloge till honom.

Hur var han att möta?

– Han står ju rätt, han verkar vara i ett bra stim. Jag har aldrig hört talas om honom, säger Sinan Ayranci.

Oscar Berglund, som är i Assyriska på långtidslån från Helsingborg, kunde inte annat än att vara nöjd med sin insats.

– Ja, den får man vara nöjd med, jag gjorde mycket räddningar. Det är kul att hjälpa laget, säger han.

Flera intressenter

Berglund fina insats i dag (läs i går) var inte den första i år och flera klubbar, däribland Djurgården, har ryktats vara intresserade av att värva honom

– Det är mycket snack men jag har egentligen inget och säga om det, säger han.

FAKTA

ALLA SUPERRÄDDNINGARNA

17:e minuten

Sebastian Castro-Tello sticker in en fin djupledsboll till Max Forsberg som skjuter från nära håll till höger om målet. Oscar Berglund kommer ut och gör sig stor på första stolpen och styr till hörna.

34:e minuten

Andreas Dahl slår snabb frispark­ till Simon Helg som skickar in ett hårt inlägg rakt på pannan på Marcus Törnstrand. Men nicken från sex meter reflexräddas av Berglund.

45+3

Simon Helg slår ett långt inlägg som Paulinho möter på bortre stolpen med full kraft. Oscar Berglund flyttar sig snabbt i sidled och är på plats för att parera nicken.

63:e minuten

Sinan Ayranci kommer loss till höger i straffområdet och lossar kanonen. Oscar Berglund står för en riktigt fin räddning när han får fingertopparna på bollen uppe vid krysset.