Shaaban lägger av

Målvakten får en ny roll i Hammarby

FOTBOLL

Rami Shaaban har gjort sitt på fotbollsplanen.

I dag meddelade Hammarby att målvakten inte ingår i spelartruppen.

36–åringen blir istället hjälptränare och scout i ”Bajen”.

– Tiden i Hammarby har tyvärr inte blivit som jag ville på grund av mina skador, säger Shaaban till Hammarbys officiella hemsida.

Rami Shaaban.

2008 lämnade Rami Shaaban Fredrikstad och skrev på för Hammarby i en uppmärksammad affär. Det talades om ett drömkontrakt och han ingick i en rejäl satsning hos ”Bajen”.

Men redan sommaren 2008 drabbades han av en korsbandsskada och sedan åkte han på flera tunga följdskador.

2009 spelade Shaaban knappt en halv säsong och de två senaste åren har det bara handlat om en handfull matcher för 36–åringen.

Nu meddelar Hammarby att Shaaban har spelat sin sista match för klubben. Han har dock ett år kvar på sitt kontrakt och får en ny roll under 2012.

”Inte blivit som jag ville”

Shaaban kommer bland annat att vara backup för Hammarbys målvaktstränare, hjälpa de yngre målvakterna och agera som scout för A–laget.

– Tiden i Hammarby har tyvärr inte blivit som jag ville på grund av mina skador som jag åkt på. Nu vill jag med min erfarenhet försöka hjälpa Hammarby och bidra inom andra områden, säger Shaaban till Hammarbys officiella hemsida.

”Hittat en roll för Rami”

Sportchefen Gustaf Grauers:

– På det här sättet känner vi att vi hittat en roll för Rami där vi får en bra användning av hans kunnande. Dels som stöd till "Mille" och genom att hjälpa våra ungdomsmålvakter, dels inom scouting, säger han.