Schlebrügge från start i kväll

Tillbaka i startelvan efter långa skadefrånvaron

Foto: SCANPIX
FOTBOLL

En hjärnskakning har förhindrat spel under vårsäsongen.

Men i kväll är Max von Schlebrügge, 35, tillbaka på Söderstadion.

– Ja, Max är med i startelvan ikväll, säger assisterande tränaren Carlos Banda till Sportbladet.

Han har varit borta sedan i mars efter att oturligt ha nickat ihop med lagkamraten Monday James. Kollisionen var kraftig och Max von Schlebrügge – som värvades hem efter till Bajen efter spel i senast danska Bröndby – drabbades av en hjärnskakning som förhindrat spel i nästan fyra månader.

I kväll gör han alltså comeback.

– Ja, Max startar ikväll. Han har kört på bra och spelade med U21-laget mot Djurgården förra veckan. Nu är han redo för startelvan igen, säger Hammarbys nye assisterande tränare Carlos Banda till Sportbladet.

Tillför ny energi

Hammarby möter Jönköping på Söderstadion ikväll när superettans höstsäsong rullar igång. Förutom von Schlebrügge gör Carlos Banda comeback på Bajen-bänken. Han var senast i Hammarby 2009.

– Jag är inte här för att göra några stora förändringar utan ska i stället tillföra ny energi. Jag har sett många matcher för att bilda mig en uppfattning om laget och upplever att jag har kommit in i gruppen bra.

Hammarby och Jönköping möttes också i vårsäsongens sista omgång. Då slutade matchen 1-1 efter att Bajen haft ledningen med 1-0.

Måste få igång passningsspelet

– Vi måste få igång vårt eget spel och få upp farten i passningsspelet. För att besegra Jönköping måste vi förhindra dem att spela sitt långa spel och samtidigt få igång vårt kantspel som är mycket bra, säger Banda.

Har ni satt upp någon målsättning för hösten?

– Först och främst måste vi börja vinna matcher. Vi har tappat alldeles för mycket poäng hemma. Det är en process, men kortsiktigt så handlar det om att börja vinna igen.

Max är alltså tillbaka ikväll. Kan du säga något mer om startelvan?

– Inte mer än att vi har spelat ihop en elva under veckan och har jobbat hårt med den, avslutar Banda.