Hammarbys premiär ser ut att flyttas

Från Ljungskile till Borås: ”Tjäle långt ner”

Foto: Bildbyrån
Kennedy Bakircioglü får spela i Borås.
FOTBOLL

Tjälen är djup på Markbygg arena med tre veckor kvar till premiären av superettan.

Nu talar det mesta för att Ljungskile-Hammarby flyttas till Borås. 

– Vi räknar med att det blir så, säger Hammarbys vd Henrik Kindlund till Sportbladet.

I slutet av förra säsongen vann Hammarby på bortaplan mot Ljungskile sedan Mattias Adelstam gjort matchens enda mål.

Men det var nära att det inte blev någon match överhuvudtaget, på grund av planens dåliga skick. Till sist kom lagen ändå till spel – Hammarby hade ingen lust att åka hem för att komma tillbaka ytterligare en gång.

”Som en sjö”

– Domaren frågade om vi ville skjuta på matchen, men eftersom den inte hade så stor betydelse så valde vi att spela av den, säger Hammarbys vd Henrik Kindlund.

– Men det var som att spela på en sjö, gräset flöt omkring på planen.

Kindlund tror inte att Ljungskile hinner få ordning på planen till den 7 april, då samma lag ska mötas i premiäromgången.

– Det är möjligt att de gjort ett jättejobb under vintern och i så fall spelar vi där, men det skulle förvåna mig mycket med tanke på hur vädret har varit. Vi räknar med att vi spelar på Borås arena, som är deras reservarena, istället.

Tjäle långt ner i backen

Gunnar Peterson, medieansvarig i Ljungskile, erkänner att risken är stor att premiärmatchen flyttas till konstgräset på Borås arena.

– Det handlar inte om hur det såg ut i höstas, utan om hur vintern har varit. Det har varit väldigt kallt och det är tjäle långt ner i backen, säger han.

– Jag kan inte ge något besked i nuläget, men för varje dag som det är kallt så ökar risken för att det inte kommer att hålla. Och de spår ju att det ska vara kallt ett bra tag framöver.

Någon risk för en krock i Borås är det däremot inte – det ordinarie hemmalaget Elfsborg spelar mot Halmstad på Örjans vall samma dag.

ARTIKELN HANDLAR OM