Hammarby värvar Luke Rodgers

Bajens nyförvärv: Engelsk ”bad boy”

Foto: AP
Luke Rodgers.
FOTBOLL

Hammarby har hittat mannen som ska lösa deras anfallsproblem.

Kontraktslöse engelsmannen Luke Rodgers, 31, är klar för ”Bajen”, skriver Fotbolldirekt, och enligt Sportbladets uppgifter har han skrivit på för 1,5 år i klubben.

– Han höll på att trampa ihjäl Beckham, berättar hans tidigare tränare Hans Backe för Sportbladet.

Hammarby har haft stora problem med målskyttet den här säsongen och Linus Hallenius, 24, har omgärdats av flyttrykten tillbaka till Stockholmsklubben.

Men det blir ingen comeback för Hallenius – Hammarby har istället valt att satsa på erfarne engelsmannen Luke Rodgers, skriver Fotbolldirekt.

Enligt Sportbladets uppgifter har han skrivit på för 1,5 år och presenteras av klubben i morgon.

”Bad boy” – som spelade med Henry

Rodgers har haft en brokig karriär, främst i det engelska seriesystemet, med meriter från klubbar som Shrewsbury Town, Notts County, Portsmouth, Lilleström och New York Red Bulls. I New York och Notts County spelade han under Hasse Backe och bredvid Thierry Henry. Då blev det nio mål på 23 matcher. Senast ansluter han från Shrewsbury, där han mäktade med två fullträffar på 15 matcher.

Hans gamle tränare berättar att affären har varit på gång ett tag.

– Inte länge, men någon vecka. När jag pratade med honom hade han anbud från Grekland. Men jag sa åt honom: prova med superettan, säger Backe till Sportbladet.

– Det är en mycket spännande spelare. Jag hade honom i Notts County och köpte honom till New York. En ganska liten forward, men väldigt stark. Han är i konstant rörelse i 90 minuter, tuff i närkampsspelet och han terroriserar backlinjer. Enda frågetecknet är hur han ligger till fysiskt.

”Höll på att trampa ihjäl Beckham”

– Han är en annorlunda typ alltså, en riktig jävla tuffing oavsett vilka han möter. Jag minns att när vi mötte LA Galaxy höll han på att trampa ihjäl (David) Beckham utan att ägna en tanke åt det, fortsätter Backe.

Hur kombinerade han med Henry?

– Kanonbra. De kompletterade varandra kopiöst bra.

Vad betyder det här för Hammarbys chanser i serien?

– Jag vet att de är ett antal poäng efter, men kanske kan Hammarby vara den klubben som kan hamna i ett stim. Det känns om att de har potentialen, de bör ha det.

Vid sidan om planen har han skaffat sig en ”bad boy”-stämpel och flera gånger arresterats av polisen. Men Backe hyllar Rodgers.

– Det är en jäkla bra typ, jag har inte haft det minsta problem.